[FOTO] Nova kolekcija suvenira hrvatskog dizajna obogatila je butigu u Dvoru

dulist - prije 15 sati - link

Nova kolekcija suvenira hrvatskog dizajna, inspirirana bogatom baštinom, o kojoj skrbe Dubrovački muzeji, obogatila je muzejsku prodavaonicu u Kneževom dvoru.
Torbe za plažu, majice, kuhinjske krpe, boce za vodu i lepeze, inspirirane motivima ribe i cvjetnog vjenčića, s nosiljki dubrovačkih vlastelinskih obitelji iz 18. stoljeća, koje su izložene u stalnom postavu Kulturno-povijesnog muzeja u Kneževu dvoru, neki su od suvenira koje možete pronaći u novoj kolekciji. Ostali uzorci izrađeni su prema predlošku sklopive plisirane lepeze s kraja 19. stoljeća iz Zbirke tekstila.
U godini obilježavanja UNESCO-ove svjetske baštine, uz središnju izložbu ‘Dubrovnik i UNESCO’ koja se može pogledati u Kneževu dvoru do listopada ove godine, Dubrovački muzeji izradili su i liniju prigodnih suvenira.
Muzejska prodavaonica u Kneževu dvoru i dalje ostaje mjesto koje doprinosi poboljšanju ponude autentičnih dubrovačkih suvenira te promociji sveukupnog fundusa Dubrovačkih muzeja i dubrovačke kulturne baštine, a otvorena je svaki dan od 9 do 18 sati. Kupnjom podržavate rad Dubrovačkih muzeja i skrbite za baštinu.

suveniri 10
suveniri 9
suveniri 8
suveniri 7
suveniri 6
suveniri 11
suveniri 12
suveniri 13
suveniri 14
suveniri 15
suveniri 16
suveniri 1
suveniri 2
suveniri 3
suveniri 4

Foto: Ante Tolja

pročitaj cijeli članak

Zanimljivosti (305)