Demoni Pula obilježili Oluju: Nekima smeta jer nama je sveta!

narod - prije 11 sati - link

demonidemoni

Dinamo je u sjajnoj utakmici 1. kola SuperSport HNL-a pobijedio Istru 5:0 golovima Hoxhe, Theophile-Catherinea, Pierre-Gabriela te s dva gola Sandra Kulenovića. Demoni Pula obilježili su Oluju.

“Nekima smeta jer nama je sveta! Oluja ’95!”, poruka je koju su poslali.

Vojno redarstvena operacija Oluja, kojom je Hrvatska u samo 84 sata oslobodila više od 10.000 četvornih kilometara okupiranog područja, ostat će upamćena kao briljantna, po mnogo čemu jedinstvena akcija koja je promijenila geostratešku sliku u Europi.

Oluja je počela u ranim jutarnjim satima 4. kolovoza 1995., u mirno, ljetno jutro koje mnogima nije nagovještavalo nikakve neobične događaje, a uskoro se pokazala kao vihor koji je izmijenio lice do tada porobljene i raskomadane Hrvatske.

Kako je prošla utakmica?

Na otvaranju nove sezone SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir deklasirao Istru 1961 s 5-0.

Hrvatski prvak je furiozno ušao u susret i u prvih pola sata zabio je tri gola riješivši pitanje pobjednika.

> Petica Dinama protiv Istre na otvaranju sezone

“Modri” su poveli u 13. minuti golom Arbera Hoxhe koji je glavom pogodio nakon ubačaja Marka Pjace. Samo šest minuta poslije Martin Baturina je ubacio iz kornera, a Kevin Theophile-Catherine glavom povećao prednost.

Sjajnih pola sata Dinamo je zaokružio i trećim golom. Bila je to brza kontra Dinama, Baturina je povukao te asistirao za Sandra Kulenovića koji je lijepo zabio pod prečku za 3-0.

Kulenović je u 49. minuti zabio svoj drugi gol za 4-0, da bi priču zaključio Ronael Pierre-Gabriel upisavši se među strijelce u 79. minuti na još jednu, već treću Baturininu asistenciju.

Objava Demoni Pula obilježili Oluju: Nekima smeta jer nama je sveta! pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

dinamo (448)Istra 1961 (17)Izdvojen članak (236)Sport (10226)