Na susretu u Lokvama umirovljenici iz PGŽ se okušali u četiri sportske discipline

novilist - prije 4 sata - link

Da je uistinu posebna treća životna dob, dokazuje 18.-ti susret umirovljenika Primorsko-goranske županije održan u Općini Lokve. S obzirom da su umirovljenici naviknuti biti točni, ne čudi da su uranili na susret te se ispred zgrade Općine Lokve okupljali i prije samog otvorenja uz prigodan doručak, a trebalo se i prijaviti na sam program.

Naime, osim dijela sportskog natjecanja, predviđen je bio i zabavni program, šetnje planinarskim stazama i predstavljanje proizvoda niza domaćih OPG-ova te posjet lokvarskoj zavičajnoj zbirci. Sam susret organizirala je Matica umirovljenika PGŽ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

– Lokve su nam oduvijek dragi domaćin, s obzirom da je tradicija susreta bila godinama i u Park-šumi Golubinjak. Susret smo imali i u svibnju u Brod Moravicama pa smo pustili da prođe malo vrijeme i odlučili smo imati još jedan susret u Gorskom kotaru.

Ovdje nam je uvijek lijepo, a sve uspijemo ostvariti zahvaljujući Primorsko- goranskoj županiji. Program je imao 4 sportske discipline- pikado muškarci i žene, bacanje lopte u koš bacanje koluta, boćanje muškarci i žene.

Osim sportskih aktivnosti, angažirane su i dvije medicinske sestre za mjerenje šećera i tlaka. Također smo imali i organizirani ručak te pjesmu i ples uz bend ” Žabari”.

Glavni cilj je druženje, zabava, integracija jer su umirovljenici u današnje vrijeme na neki način možda i malo otuđeni i izolirani. Cilj svega je da se okupimo, upoznamo, zabavimo i opustimo – pojasnila nam je predsjednica Matice umirovljenika PGŽ- Radmila Rajlić.

Oko petstotinjak sudionika iz cijele Primorsko -goranske županije, odnosno iz 34 Udruge umirovljenika koje djeluju na tom području međusobno su se upoznavali i družili, ali i pozdravljali sad već prijatelje sa prošlog susreta dok nije uslijedio službeni dio samog otvorenja susreta koje je predvodio voditelj susreta Željko Čop, a prigodno su himne Lijepu našu te himnu PGŽ otpjevali članovi glazbene skupine ” Žabari”.

Nazočnima se obratila prvo Radmila Rajlić, predsjednica Matice umirovljenika PGŽ poželjevši svima dobrodošlicu te je zahvalila domaćinima Udruzi umirovljenika Lokve, načelniku Općine Lokve, ali najviše PGŽ koja je uvijek uz njih kada to treba i velika im je podrška.

Uslijedio je prigodni pozdravni govor predsjednika Udruge umirovljenika Općine Lokve Borislava Crnkovića koji je poželio svima ugodan boravak pojasnivši da su se za ovaj susret pripremili najbolje što su mogli te da se nada da će svima biti lijepo uz pošteno igru.

Veliku podršku pružio im je i načelnik Općine Lokve Toni Štimac naglasivši kako su njihovi susreti uvijek odlični te da im se treba diviti koliko su uspješni u organizaciji ovakve vrste manifestacije koja je sraz sporta i zabave.

Uz napomenu da se nada da budu svi zadovoljni i da ponosno nose svoje medalje doma, istaknuo je da im želi da olimpijski duh vlada njima.

Obratila se nazočnima i Ermina Duraj – pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine kojoj je bilo drago da je ovaj susret i punoljetan po broju godina naglasivši da se ovakva druženje umirovljenika tradicionalno podržava sa strane PGŽ. Nadodala je i da su oni jako aktivna skupina koja se puno druži, organizira razne susrete te jednostavno uživa.

Iako je župan PGŽ, Zlatko Komadina imao neodgodivih obveze na drugoj lokaciji, one su se odgodile te je odlučio iznenaditi svojim dolaskom sve nazočne, a posebno ih je osvojio kada je poručio da je došao vidjeti svoju budućnost.

S obzirom da nije bio najavljivan, iznenadio je sve nazočne koji su odmah imali pitanja i poruke za njega. U svom govoru naglasio je koliko mu je drago što su ovakva druženje uspješna te što im je PGŽ velika podrška. Treba učiti od njih jer se sa malo toga može puno postići, također je nadodao Komadina.

Kako je iznenadio i same organizatore, na kraju su tradicionalni susret umirovljenika otvorili svi zajedno- i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj, načelnik Općine Lokve Toni Štimac i župan PGŽ Zlatko Komadina, a svima je bio isti cilj- da se zabave i uživaju maksimalno u danu provedenom u Općini Lokve.

Objava Na susretu u Lokvama umirovljenici iz PGŽ se okušali u četiri sportske discipline pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (180)Rijeka & Regija (1174)umirovljenici (69)