Damir Martin ostaje u veslanju, ali napušta samac

narod - prije 4 sata - link

Hrvatski veslač Damir Martin kazao je u razgovoru za HRT da će ostati u veslanju, ali odradio je na Olimpijskim igrama svoju posljednju utrku u samcu.

– Turbulentne Igre, kaos od početke sezone, takva je bila i ova olimpijska regata, gore-dolje, lijevo-desno. Od početka sezone je bilo tako, od Tokija i svega. Nije se činilo tako daleko, ali ipak je bilo. Bila je ambicija, spreman jesam, mogu napraviti dobru utrku, ali ne mogu ih više toliko povezati. Dao sam maksimum na treningu, ali očito treba još više i jače raditi. Nije samo priključak, i sama moja predstava nije ista kakva je bila. Nakon 600 metara i dvije minute tražim predah, dva tri zaveslaja mislim na tehniku izvući, ali čim popustim snagom, ritam disanja i treba mi sedam zaveslaja da se vratim. Tijekom više ne sluša, a čak se i glava par puta predavala ove sezone, rekao je Martin.

Osvrnuo se na dosadašnju karijeru u disciplini samac.

– Neću reći da je bilo deset godina u samcu, nego u “samnici”. Nisu utrke toliko teške, težak je svaki dan. Sam na treningu, sam se motivirati. Nema ekipe zbog koje ti je teško preskočiti trening. Podnosio sam tu žrtvu, da ako nekoga mogu zeznuti da zeznem sam sebe.

Iako je najavio kraj veslačke karijere, u razgovoru za HRT sada je potvrdio da mu je posljednja utrka bila u disciplini samcu.

– Sprema se nešto veće, tražim… Vjerujem da ima kandidata među mladim dečkima koji dolaze, koji će me htjeti, pogurati tri zaveslaja kad će mi biti teško. Za završnicu imam snage, znanja da se dođe na višu razinu. Volim veslanje, obožavam sve vezano uz sport, ostat ću djelovati u sportu, ali u samcu teško.

Objava Damir Martin ostaje u veslanju, ali napušta samac pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

damir martin (19)Možda ste propustili (79)Sport (10195)