Muffini s limunovom koricom

narod - prije 4 sata - link

muffinimuffini

Mekani i sočni muffini upotpunjeni pjenastom kremom od limuna savršena su kombinacija! Spremite si ovaj recept i prvom prilikom isprobajte ove ukusne cupcakes kolačiće s limunom, poručuje Janette Razum s portala Slatki svijet.

Sastojci

150 g šećera
2 jaja
naribana korica ½ limuna
100 ml ulja
100 ml mlijeka
200 ml jogurta
270 g glatkog brašna
½ praška za pecivo

Krema od limuna

1 jaje
1 žutanjak
200 g šećera
sok i korica 1 ½ limuna
40 g maslaca

Ostalo

200 ml slatkog vrhnja

Priprema

Najprije pripremite Lemon curd – kremu od limuna. Jaje, žutanjak i šećer miksajte dok ne dobijete gustu smjesu svijetle boje. Otprilike 2-3 minute. Smjesu od jaja i šećera kuhajte na par uz neprekinuto miješanje pjenjačom, otprilike 5-7 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte limunov sok i koricu, a na kraju dodajte maslac. Kuhanu kremu premjestite u čistu zdjelicu. Površinu kreme prekrijte prianjajućom folijom. Kremu ohladite najprije na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Za pripremu muffina, jaja i šećer izmutite pjenjačom, a zatim dodajte ostale sastojke – ulje, jogurt, mlijeko i limunovu koricu, a zatim prosijano brašno i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro izmiješajte pjenjačom kako bi dobili glatku smjesu bez grudica.

Muffini s kremom

Pripremljenu smjesu rasporedite u košarice za muffine. Muffine pecite 18-20 minuta na temperaturi od 180°C.

Muffine ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ih ukrasite kremom od limuna. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag, zatim dodajte ohlađeni Lemon curd i sve još jednom dobro izmiksajte.

Limun cupcakes spremite u hladnjak do posluživanja, a možete ih i dekorirati po želji.

Objava Muffini s limunovom koricom pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (227)