FOTO Noćna Opatija i nostalgičan fado uz divu Marizu

novilist - prije 6 sati - link

Opatijska Ljetna pozornica ugostila je portugalsku fado glazbenicu Marizu, koja slovi kao jedna od najvećih diva današnjice, a poznata je po autentičnosti, moćnom glasu i zavodljivoj karizmi.

Ljetna pozornica bila je puna, a ambijent noćne Opatije prilagodio se nježnim, strastvenim i nostalgičnim notama fada u izvrsnoj interpretaciji poznate glazbenice.

“Kakvo predivno zadovoljstvo je biti ovdje i imati priliku pjevati pred svima vama. Dobrodošli i hvala što ste nas primili. Želim vam sjajnu večer”, rekla je na početku koncerta.

Nastup je bio prožet snažnom energijom, karakterističnim za fado glazbu. Mariza je izvela mnoge svoje poznate pjesme, uključujući pjesme s albuma “Fado em Mim” koji ju je lansirao na međunarodnu scenu 2001. godine.

Foto galerija: Mariza na Ljetnoj pozornici u Opatiji Foto: Ana Križanec

“Ja sam Afrikanka, rođena sam u Africi. U mojoj glazbi, Afrika je uvijek bila vrlo prisutna. Sljedeća pjesma koju ću vam otpjevati je bila poklon glazbenika iz Angole, a kao sve lijepe pjesme, govori o ljubavi”, najavila je baladu koju je publika dočekala velikim pljeskom.

Najavila je i album u pripremi, koji se zove ‘Amor’ te s njega otpjevala novu, još neobjavljenu pjesmu. Publika je posebno uživala u izvedbama s posljednjeg albuma “Mariza Sings Amália”, posvećenog stotoj obljetnici kraljice fada Amálie Rodrigues.

“Taj sam album snimila u Brazilu s brazilskim producentom. Kada sam birala repertoar, odabrala sam fado pjesme koje volim. Sljedeća mi je postala najdraža. Sviram je za vas večeras”, rekla je i otpjevala pjesmu “Lagrima”.

Opatijska Ljetna pozornica, smještena uz more, pružala je savršen ambijent za fado glazbu, čija je temeljna tema često povezana s morem i nostalgijom. Mariza je pokazala zašto je smatraju jednom od najvećih diva današnjice. Njezin glas, koji se kretao od nježnih i suptilnih tonova do tonova prožetih emocijom i snagom, publiku je ostavljao zapanjenom.

Mariza je nedavno nastupila u zagrebačkom Lisinskom, a dan prije opatijskog koncerta svoj je talent podijelila sa Šibenčanima u Tvrđavi sv. Mihovila.

 

Objava FOTO Noćna Opatija i nostalgičan fado uz divu Marizu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (568)koncert (147)Mozaik (721)