Martin je  tako na svojim četvrtim olimpijskim igrama zauzeo ukupno 11. mjesto u samcu,disciplini koju napušta nakon deset godina i dvije olimpijske medalje.

“Bio sam deset godina u samcu, zapravo u “samici”. Nisu utrke toliko teške, težak je svaki dan na treningu gdje si posve sam i jako se teško tako motivirati. Nema ekipe zbog koje ti je teško preskočiti trening”, kazao je 36-godišnji Martin u izjavi za HRT, najavivši nastavak karijere kao član nekog dvojca ili četverca.

“S 36 godina još nisam prestar za još koju utrku. Pa pogledajte Sinkoviće, Valent je moje godište. Vjerujem da ima među mladima dečki koji dolaze, koji će me pogurati kad će mi biti teško. Obožavam sve vezano uz sport, ostat ću djelovati u sportu, ali u samcu teško”, zaključio je Martin, vlasnik tri olimpijske medalje.

Srebro je osvojio u Londonu 2012. kao član četverca na pariće, zajedno s Martinom i Valentom Sinkovićem te Davidom Šainom. U Rio de Janeiru četiri godine kasnije bio je srebrni u samcu (skif), a na Igrama u Tokiju u istoj toj disciplini osvojio je broncu.

Posebno pamtimo Rio de Janeiro gdje je “Damšo” za sedam tisućinki sekunde ostao bez zlata. Martin je nakon “fotofiniša” bio drugi, dok je za centimetar slavio Novozelanđanin Mahe Drysdale.