Talijanka koja je predala borbu biološkom muškarcu dobit će novčanu nagradu

narod - prije 7 sati - link

Međunarodna boksačka asocijacija (IBA) dodijelit će Talijanki Angeli Carini novčanu nagradu od 50.000 dolara. I to iako je izgubila dvoboj osmine finala velter kategorije od Alžirke Imane Khelif, inače biološkog muškarca, na Olimpijskim igrama u Parizu.

Naime, Alžirka Khelif i Tajvanka Lin Yu-ting dvije su boksačice, obje biološki muškarci, kojima je bio zabranjen nastup na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu nakon što su testovi pokazali prisustvo muškog XY kromosoma.

>OI: Talijanka predala meč biološkom muškarcu nakon 45 sekundi i rasplakala se

IBA, kojoj je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) prošle godine oduzeo međunarodno priznanje, objavila je kako će Carini dobiti 50.000 dolara, njezin savez 25.000 dolara, a njezin trener dodatnih 25.000 dolara.

>Olimpijske igre: I drugi biološki muškarac odnio pobjedu u ženskoj konkurenciji

“Ne razumijem zašto su ubili ženski boks. Samo bi se sportaši koji ispunjavaju uvjete trebali natjecati u ringu zbog sigurnosti. Nisam mogao gledati njezine suze”, rekao je predsjednik IBA-e Umar Kremlev.

Carini je predala meč Khelifi nakon samo sekundi, govoreći kako to nije fer. Kasnije je plakala pred novinarima i rekla da je odustala jer su udarci bili prejaki.

Objava Talijanka koja je predala borbu biološkom muškarcu dobit će novčanu nagradu pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

angela carini (4)Možda ste propustili (79)Sport (10195)transrodni sportaši (4)