Jakirović: Trebamo nastaviti raditi, tek je počelo

narod - prije 4 sata - link

Nogometaši Dinama otvorili su novu sezonu SuperSport HNL-a s uvjerljivom 5-0 pobjedom protiv Istre 1961. Trener Dinama Sergej Jakirović istaknuo je da su mogli zabiti još nekoliko golova.

– Bila je to lijepa večer za nas, ali trebamo nastaviti raditi, tek je počelo… Kažem, za prvu natjecateljsku utakmicu u sezoni ovo je bilo dobro, ali ima još segmenata u igri koje trebamo popraviti, sportska forma će se dizati s utakmicama. Imamo novih igrača koji trebaju fazu prilagodbe, trebamo uigrati linije kretanja igrača sa i bez lopte da možemo za igrati onako kako bismo željeli. Želim se ovom prilikom posebno zahvaliti svim gledateljima koji su došli, i onima koji su ostali na tribinama, ali i onima koji su otišli jer, sve je jasno, teško je gledati u ovakvim uvjetima, rekao je Jakirović.

Modre je s tribina pratio i bivši igrač, Španjolac Dani Olmo.

– S Olmom smo bili sad u svlačionici pa sam rekao da ćemo mu poslati ponudu, ha ha ha… Šalu na stranu, ima ovdje igrača koji su trenirali s Olmom, jako nam je drago vidjeti ga, čestitali smo mu na sjajnim igrama u Leipzigu i na Europskom prvenstvu. Možda nismo ni svjesni kakav je igrač tu igrao. Možda jedan od najboljih na svijetu, rekao je trener Dinama.

Bruno Petković ostao je na klupi.

– Nismo htjeli riskirati, probali smo ga u ova dva dana osposobiti, na nedavnoj je utakmici protiv Shakhtara dobio udarac, ima površinsku ranu, koja na trenutke izgleda dosta čudno. Procijenili smo da je najbolje da bude na klupi pa, ako ustreba, neka uđe da pomogne. Ali nije trebalo. U subotu bu trebao biti na treningu, ali individualnom, dodaje Jakirović.

Arbër Hoxha odigrao je sjajnu utakmicu.

– A nije bilo tako na početku, kad je došao… Trebala mu je prilagodba, nije mala stvar doći iz Slavena Belupa u Dinamo gdje te dočeka pritisak javnosti, velika očekivanja, mediji… Ako to pratiš, gotov si. Ja sam mu samo govorio neka se opusti i igra najbolje što zna. Puno mu je pomoglo Europsko prvenstvo kao i gol koji zabio u Solunu i pogotovo onaj na Rujevici, sve mu je to dignulo samopouzdanje. Ali na Euru je vidio da nože na toj razini raditi razliku, rekao je Jakirović, piše HRT.

Objava Jakirović: Trebamo nastaviti raditi, tek je počelo pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

dinamo (450)Sergej Jakirović (45)Sport (10185)