Novi album Divljih jagoda: Pamtljivi gitaristički rifovi, pjevni i himnični refreni…

novilist - prije 4 sata - link

Legende heavy metal scene regije, Divlje jagode, čiji je hit »Motori« obilježio mladost onih koji se sada nazivaju sredovječnom generacijom, ovih su dana objavile novi album.

Kako doznajem od njihovog promotima, Divljim jagodama je 13 sretan broj. Naime, »Prati moje stare tragove« naziv je njihovog trinaestog studijskog albuma. Za sve ljubitelje prepoznatljivog hard & heavy zvuka, čiji su pioniri na Balkanu, ovaj će album izazvati dobro poznate trnce u tijelu onim starim obožavateljima, a zbog moderne produkcije i pristupa podjednako će oduševiti i neke mlađe generacije i nove obožavatelje.

Deset novih pjesama, iza kojih stoji mastermind Divljih jagoda, osnivač i gitarist Zele Lipovača, krase pamtljivi gitaristički rifovi, pjevni i himnični refreni, ali i sjajno autorsko pero, istaknuto je u materijalu. U njemu je navedeno i da je među njima i nova verzija pjesme »Da li si ikad mene voljela« koja donosi novi sjaj starom hitu objavljenom 1994. godine na albumu »Labude kad rata ne bude«.

Divlje jagode već neko vrijeme imaju dva vokala: Toni Jaković je kao prvi pjevač benda do danas ostao prepoznatljiv po izvedbama emotivnih baladama, a Livio Berak daje mu novu svježinu i visoku energičnost. Ta dva potpuno različita vokala mogu savršeno funkcionirati što pokazuje prethodni album »Jukebox« i novi« Prati moje stare tragove«.

– Za bendove koji traju dugi niz godina, a Jagode su svakako jedan od takvih, važno je po svim parametrima biti »catch up in time« i pratiti što se događa u svijetu. Ako tako promatramo, »Prati moje stare tragove« donosi svježi, slatki, sočni zvuk Jagoda, ali za 2024. godinu, istaknuo je Zele Lipovača.

Žestoki rifovi zvuče svježe i moderno, zahvaljujući vrhunskoj produkciji Zele, ali i zahvaljujući Švigiju kod kojeg je album sniman, miksan i masteriran. Album će tako zadovoljiti dugogodišnje obožavatelje benda, ali i privući neke nove generacije slušatelja upravo zbog modernog pristupa bezvremenskom hard & heavy zvuku, zbog čega su ove Jagode i dalje divlje, istaknuto je u tekstu koji prati promociju albuma.

Uz novi studijski album Divljih jagoda predstavljen je i novi singl »Davno ljeto ‘89«, pjesma koja otvara album i budi nostalgiju za nekim starim vremenima, čemu pridonose emotivan vokal Tonija Jankovića, ali i snažan pristup i energija Livija Beraka što daje poseban pečat ovom albumu. Za pjesmu je snimljen i videospot koji je režirao i montirao Pukovnik Dabrov, te ga svi poštovatelji Jagoda mogu pogledati. Album »Prati moje stare tragove« objavljen je za izdavačku kuću Croatia Records, a uslijedit će i koncertne promocije ovog novog nosača zvuka, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Objava Novi album Divljih jagoda: Pamtljivi gitaristički rifovi, pjevni i himnični refreni… pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (724)RIF (99)