5 malih stvari koje će vam odmah dati dozu energije

novilist - prije 4 sata - link

Često zaboravljamo da se naš dan sastoji od mnogo malih navika i rituala. No zašto u čitavu priču ne uvesti neke za vas korisne i benefitarne?

Tu govorimo specifično o onima koji će vam dati dozu energije kada vam iste možda zafali – i ne, ne mislimo na šalicu kave!

Za svaku će vam biti potrebno svega nekoliko minuta, a tijelo ćete napuniti energijom koja će vas razbuditi i dati vam poticaj za ići dalje s obavezama.

Tri duga udaha

Udisaji nastojte da budu dugi i plitki, jer će tako osigurati stabilan dotok kisika u vaše tijelo.

Donijeti će vam mir i napuniti vaše stanice kisikom, ali i zdravom dozom energije.

Čaša vode

Toliko jednostavno da ponekad zaista zaboravimo na logičnu stvar kao što je popiti čašu vode. Zapravo, možda je pad u razini energije i došao zato jer ste postali dehidrirani.

Epizoda humoristične serije

Sigurno imate omiljeni sitcom koji vam uvijek izvuče osmijeh na lice! Dobra je navika, pogotovo kada vam treba doza energije, odgledati epizodu koja će vas od srca nasmijati, umiriti i učiniti da ste odmah bolje volje.

Zadatak od pet minuta

Uvijek postoji nešto što treba obaviti po kući, ali ne želimo čistiti satima. Zato odaberite nešto što realno možete napraviti u pet minuta. To će vas pokrenuti, a uslijediti će dobar osjećaj nakon što ste obavili zadatak.

Donesite odluku i odradite vlastiti zadatak, ali nastojte da isti ne bude dug niti kompleksan.

Dvanaest čučnjeva

Brzo i jednostavno, a ako ovih dvanaest čučnjeva pretvorite u naviku, doći će vam da ih napravite bez razmišljanja.

Tih dvanaest čučnjeva motivirati će vas možda i na aktivniju tjelovježbu, no u svakom slučaju potaknuti će cirkulaciju i olakšati će napetost u tijelu.

Objava 5 malih stvari koje će vam odmah dati dozu energije pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

energija (7)Life (536)Zdravlje (307)