Stiglo je žestoko nevrijeme: Grmljavina i kiša već pogodili Zagreb, upaljen alarm za još tri regije

riportal - prije 22 sata - link

Cijela karta Hrvatske je pod upozorenjima, a narančasti alarm je upaljen za tri regije – karlovačku, zagrebačku i splitsku. Tim područjima prijeti grmljavinsko nevrijeme

Prema Hrvatskoj se iz Slovenije približavaju jači grmljavinski pljuskovi.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorio je da će petak biti sunčan, ali i nestabilan. Skrenuli su pozornost na mogućnost večernjih pljuskova s grmljavinom, ali i moguće nevrijeme, pogotovo na sjeverozapadu zemlje. Grmljavina se već čuje u Zagrebu, a nebo povremeno presjecaju munje. Počela je padati kiša.

Cijela karta Hrvatske je pod upozorenjima, a narančasti alarm je upaljen za tri regije – karlovačku, zagrebačku i splitsku. Tim područjima prijeti grmljavinsko nevrijeme. Kako piše 24ur, sjeverno od Maribora već se formiralo jako nevrijeme s tučom, koja se premješta prema sjeveroistoku.

Na promjenu vremena upozoravali su i susjedi. Slovenska Agencija za okoliš (ARSO) izdala je narančasto upozorenje za dijelove Istre i Kvarnera. Upozorili su na moguću tuču.

RTL-ova meteorologinja Ana Bago Tomac također je upozorila da bi idućih dana vrijeme moglo biti nestabilno te tako pokvariti vikend koji će mnogima biti produžen, piše Danas.hr.

The post Stiglo je žestoko nevrijeme: Grmljavina i kiša već pogodili Zagreb, upaljen alarm za još tri regije appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (523)kisa (78)meteoalarm (9)nevrijeme (251)pljuskovi (13)