“Vijećnici su jednoglasno osudili ovaj izgred koji je sada za nas prošlost i usmjeravamo se na unaprjeđenje turizma,” rekao je Hini gradonačelnik Hvara Rikardo Novak.

Predsjednik Gradskog vijeća Hvara Jurica Miličić na sjednici je, kako je priopćeno, izrazio  žaljenje zbog “nasilnog događaja” u Hvaru, zahvalio  građanima koji su nezadovoljstvo izrazili na dostojanstven način, te hvarskoj policijskoj postaji na suradnji.

Izgred koji se dogodio noću s prošle subote na nedjelju izazvao je revolt Hvarana. Organizirano je više mirnih prosvjeda protiv vlasnika ugostiteljskog objekta Carpe Diem Josipa Ćurkovića koji je ozlijedio Ivana Gospodnetića. Hvarani su također organizirali potpisivanje peticije u kojoj se ističe da je izgred narušio ugled grada Hvara

Tom se peticijom traži od gradonačelnika Novaka da sukladno ovlastima privremeno do kraja kolovoza skrati do ponoći radno vrijeme ugostiteljskog objekta Carpe Diem na  rivi.

Prihodi od sezone na Hvaru deset do trideset posto manji od očekivanih

Vlasniku tog objekta Ćurkoviću sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Peticijom se traži od hvarskog Gradskog vijeća da proširi  gradsko područje i na otok  Marinkovac čime bi ugostiteljski objekt “Carpe Diem Beach,” kako su naveli, bio podložan poštivanju gradskih propisa.

Gradsko vijeće primilo je na znanje peticiju građana i obvezalo se donijeti  odluke kojima će jasno definirati novi smjer turizma u Hvaru.

Gradonačelnik Novak osvrnuo se na sjednici  Gradskog vijeća na dosadašnji tijek sezone u Hvaru rekavši kako je statistički u rangu prošlogodišnje, ali prihodi nisu na razini očekivanih, već su deset do trideset posto manji.