Otac zlatne Barbare Matić oslobođen optužbi i pušten: ‘Francuska policija mu se ispričala!‘

novilist - prije 4 sata - link

Boris Matić, otac hrvatske judašice Barbare Matić, koja je u Parizu osvojila zlatnu olimpijsku medalju, oslobođen je svih optužbi. Tu informaciju u petak je potvrdio za Jutarnji list glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač.

Podsjetimo, Matić je u četvrtak priveden u Francuskoj pod sumnjom na seksualni napad na volonterku koja je bila zadužena za smještaj gledatelja.

– Boris Matić oslobođen je svih optužbi i to je najvažnije – javio je Siniša Krajač.

– Upravo smo se vratili u hotel, postupak je završen. Nema ničega zbog čega bi ga se moglo optužiti. Na koncu su se ljudi iz francuske policije i sudstva ispričali za sve neugodnosti kroz koje je morao proći. Nakon što je postupak bio započet, morala se provesti redovna procedura koju je gospodin Matić ispoštovao slijedeći sve upute – dodao je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora.

– Zahvaljujemo se francuskoj policiji na korektnosti, sudstvu na brzoj reakciji, Međunarodnom olimpijskom odboru koji se zauzeo u ovom slučaju, zatim veleposlanstvu RH u Parizu koje je cijelo vrijeme bilo angažirano. Imali smo i sreću što smo u roku od sat vremena pronašli odvjetnika Philippea Cosica, Francuza hrvatskih korijena, koji govori i naš jezik – izjavio je Krajač, kako javlja Jutarnji.

Objava Otac zlatne Barbare Matić oslobođen optužbi i pušten: ‘Francuska policija mu se ispričala!‘ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Barbara Matić (42)boris matić (6)Hrvatska (3573)