Preminula policajka koja je na motoru na autocesti pregazila pješaka, policija iznijela detalje

novilist - prije 4 sata - link

Policijska službenica koja je na motoru jučer na autocesti A3 naletjela na pješaka preminula je, nakon što je zaprimljena u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama, opasnim po život. Poginuo je i pješak na kojeg je naletjela.

Policija je objavila da je završen očevid, a u priopćenju su naveli kako je došlo do ove prometne nesreće.

“Do prometne nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na središnjoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste A3, ispred teretnog skupa vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo prelaziti sa središnje prometne trake na krajnju južnu prometnu traku autoceste, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka.

Tada je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica.

Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.

Pješak je smrtno stradao, dok je policijska službenica prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na daljnje liječenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek.

Liječnici su joj konstatirali teške tjelesne ozljede opasne po život. Kasnije je preminula.

O svemu poduzetom i utvrđenom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo”, poručili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Objava Preminula policajka koja je na motoru na autocesti pregazila pješaka, policija iznijela detalje pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

autocesta a3 (12)Crna kronika (2320)Novosti (1334)poginuli u prometu (8)policija (785)prometna nesreća (475)