Krajem kolovoza na Krku se održava natjecanje u skoku s motkom!

riportal - prije 8 sati - link

I ove godine, krajem kolovoza, grad Krk će u sportskom smislu obilježiti atraktivno natjecanje u skoku s motkom organizirano na krčkoj rivi. Nakon prethodna dva izdanja, organizatori su se odlučili i za ovo treće druženje izvrsnih motkaša i motkašica. 

Skok s motkom je izuzetno atraktivna atletska disciplina, a gledanje sportašica i sportaša na visinama preko 4-5m iz neposredne blizine, nezaboravan je doživljaj. 

U godini koja obilježava 500-tu obljetnicu Krčkog sajam želja nam je ponovo priuštiti našim sugrađanima i svim gostima, jedno moderno i uzbudljivo natjecanje, za one romantičnog duha možemo reći “na tragu stoljetnih viteških nadmetanja”. 

Kao novost ove godine, natjecanje će se održati u dva dana, petak 30. i subotu 31. kolovoza, 2024. godine. Zbog većeg broja prijavljenih natjecatelja, organizator se odlučio odvojiti natjecanja žena i muškaraca tako da će prvog dana nastupiti žene a drugog dana muškarci. Oba dana planiramo dva natjecanja, mlađu – “slabiju” skupinu s početkom oko 16:00 sati te onu jaču – s boljim rezultatima od 19:00 sati.

Planiramo također odraditi i atletsku igraonicu za najmlađe a kao novost mjerili bi i brzinu sprinta na dionicama od 10-20m, svim zainteresiranim s elektronskim mjernim uređajem. 

Atletsko sportska manifestacija Jump2Krk zapažena je i u međunarodnim atletskim krugovima, uvršten je u službeni kalendar natjecanja Hrvatskog atletskog saveza i Svjetske atletske organizacije pa ostvareni rezultati ulaze u službene statistike i vrednuju se na svim ljestvicama nacionalnih i svjetskih asocijacija “kraljice svih sportova”.

Jedna od značajnih novosti je da će ovogodišnje izdanje Jump2Krk mitinga biti moguće pratiti, kako uživo tako i u repriznim terminima, u cijeloj regiji, putem SportKlub televizije. 

Ovaj iskorak smatramo interesantnim za potencijalne sponzore koji na taj način dobivaju mogućnost da se predstave široj publici.

I ove godine kao i ranijih, moramo se zahvaliti prvenstveno Gradu Krku, Turističkoj zajednici Grada Krka, Turističkoj zajednici Otoka Krka, Županijskoj lučkoj upravi Krk, Zajednici sportova PGŽ, tvrtkama GP Krk trgovina, ZMS Info te brojnim drugim sponzorima i donatorima na pomoći u realizaciji ovog projekta.

Nastojat ćemo opravdati povjerenje svih partnera te ponovo prirediti zanimljivu sportsko – turističku manifestaciju i doprinijeti promociji grada i otoka Krka kao turističkih destinacija, ali i njihovom etabliranju na sportskim, turističkim i gospodarskim kartama regije i šire.

Valja spomenuti i trenutačno stanje prijava. Službeni raspis natjecanja biti će objavljen ovoga tjedna a mi već imamo prijavljeno 12 muškaraca i 15 žena, iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Češke, Velike Britanije, Belgije, SAD-a. Raduje nas veliki interes sportaša i radujemo se nadolazećem natjecanju tim više što su i prijavljeni rezultati sve bolji. Uz lanjskog pobjednika, amerikanca Olena Treya Oatesa, imamo još trojicu s preskočenih 5,50m ove godine – rezultat koji je trenutni rekord mitinga. Kod žena, nih 10 skače preko 4m.

Službene prijave tek počinju a konačnu listu natjecatelja doznat ćemo do 22. kolovoza, zadnjeg dana prijava.

Cijelu pripremu i organizaciju programa, i ove godine, nosi Atletski klub Krk i volonteri povezani oko njega a novosti i tijek događaja oko mitinga “Jump2Krk” moguće je pratiti na Instagramu, Facebooku i putem web stranice jump2krk.akkrk.hr

The post Krajem kolovoza na Krku se održava natjecanje u skoku s motkom! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

krk (141)natjecanje (14)RIJEKA I PGŽ (957)