Barakude čekaju Grčku: “Pobjeda je imperativ”

novilist - prije 1 dan - link

Obrambeno se dižemo i taj će segment igre biti možda i ključan protiv Grčke, rekao je vratar hrvatske vaterpolske reprezentacije Marko Bijač prije subotnjeg ogleda četvrtog kola skupine A na Olimpijskim igrama.

Hrvatski vaterpolisti od 12.05 sati igraju protiv Grčke koja je već osigurala prolaz u četvrtfinale. Na vrhu ljestvice su Grčka i Italija, momčadi koje imaju po osam bodova, dok je Hrvatska treća sa šest bodova.

„Iskoristit ćemo petak, dan odmora te se dodatno pripremiti za Grčku. Svjesni smo kakvu kvalitetu ima naš idući suparnik.

Rekao bih da je Grčka možda najjača na centarskoj poziciji, imaju tri strašna centra. Nama obrana nije funkcionirala kako je trebala protiv Italije, ali bih rekao da se dižemo po tom pitanju. To će biti jako važno protiv Grčke. U svakom smislu moramo odigrati na visokoj razini“, naveo je vratar Marko Bijač, dok je na sličnom tragu reprezentativac Luka Lončar uoči pretposljednjeg nastupa u skupini.

„Pobjeda je imperativ, jer s njom želimo definitivno osigurati četvrtfinale. Znamo ih jako dobro, a oni će vjerojatno odigrati nešto opuštenije jer su osigurali prolaz dalje. Moramo podići razinu plivanja, uspijemo li u tome bit ćemo bliže pobjedi“, najavio je Lončar prije subotnjeg susreta.

U posljednjem, šestom kolu skupine A, Hrvatska će u ponedjeljak igrati protiv SAD-a od 18.30 sati.

Objava Barakude čekaju Grčku: “Pobjeda je imperativ” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska vaterpolo reprezentacija (25)OI u Parizu (40)Ostali sportovi (698)vaterpolo (26)