Ljubitelje stoner rocka i dooma potjerala kiša: Stoned Jesus i Dopelord na Podvežici

novilist - prije 7 sati - link

Otvorena pozornica na Podvežici u Rijeci u četvrtak se navečer napunila ljubiteljima stoner rocka i doom metala koji su uzbuđeno iščekivali nastup ukrajinskog benda Stoned Jesus i njihovih poljskih kolega Dopelord.

Ovaj koncert, koji je bio dio jubilarne turneje povodom 15 godina postojanja Stoned Jesusa, privukao je veliku publiku što je stvorilo sjajnu atmosferu uz puno kosa koje lete zajedno s rifovima – ali i jakim vjetrom koji Podvežicu nije puštao na miru.

Stoned Jesus, poznati po svom energičnom nastupu i zaraznim riffovima, započeli su svoj set oko 22:15. Odmah nakon uvodne pjesme, odsvirali su svoju najpoznatiju pjesmu “I’m the Mountain” koja je ovaj put neobično dugo potrajala – naime, tijekom izvedbe je frontmenu Igoru Sydorenku dvaput pukla žica na gitari, što je publika pozdravila ovacijama i pljeskom.

Foto galerija: Stoned Jesus i Dopelord na Podvežici Foto: Ana Križanec

Sydorenko je nastavio svirati s osmijehom na licu uz jednostavne riječi: “S**nja se događaju!” Razlog zbog kojeg su “I’m the Mountain” odsvirali rano u setu bio je najavljeni pljusak, koji je prijetio da prekine koncert.

Nažalost, to se uskoro i dogodilo. Pljusak je na kraju prekinuo koncert, ali publika je otišla kući s zadovoljna s ono malo izvedbe Stoned Jesusa koju su uspjeli doživjeti.

Dopelord, stoner/doom kvartet iz Poljske, kao predgrupa su također pružili dobru energiju i nastup, kojim su ujedno i promovirali svoj posljednji album “Songs for Satan”. Njihov stil je inspiriran starim filmovima i glazbom sedamdesetih.

Stoned Jesus je ukrajinski stoner rock/doom metal bend koji je osnovao Igor Sydorenko u Kijevu 2009. godine. Bend je brzo stekao prepoznatljivost na underground sceni svojim spojem doom metala, progresivnog rocka i grungea.

Njihov drugi studijski album, “Seven Thunders Roar” iz 2012., postao je prekretnica u njihovoj karijeri, a pjesma “I’m the Mountain” s tog albuma postala je svojevrsna himna žanra.

Album je pokazao sposobnost benda da kombinira teške riffove s melodijskim i progresivnim elementima.

S više od 500 odsviranih koncerata, dijelili su pozornicu s velikim imenima poput The Prodigy, Ghost, Slayer, Gojira, Rammstein pa čak i Black Sabbath.

Objava Ljubitelje stoner rocka i dooma potjerala kiša: Stoned Jesus i Dopelord na Podvežici pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

koncert (144)Mozaik (721)RIF (100)