U samo tjedan dana policija zatekla 54 strana državljanina u prekršajima na moru

riportal - prije 6 sati - link

Od prošlog petka do danas zabilježena su 54 prekršaja na moru, izvijestila je policija.

Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa na moru u cilju sprečavanja nesreća te mogućeg stradavanja nautičara, kupača i ronilaca.

Tako su u tjedan dana, od 26. srpnja do danas zabilježili sveukupno 54 prekršaja na moru.

Uobičajeno, najveći je broj prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, u počinjenju kojeg je zatečeno 50 stranih državljana.

Osim prekršaja nedozvoljenog glisiranja pomorska policija je zabilježila i dva prekršaja iz domene su Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu, počinitelji kojih su dvojica državljana Slovenije koji nisu imali police osiguranja za plovilo, a zatečeni su u akvatoriju Raba i Lošinja.

U rapskom i lošinjskom akvatoriju zatečena su i dva državljana Njemačke, koji uz svoju zastavu na plovilima nisu vijali i hrvatsku zastavu čime su počinili prekršaj iz Pomorskog zakonika.

Osim u akvatoriju otoka Raba i Lošinja, u proteklom tjednu prekršaji na moru zabilježeni su i na više mjesta u akvatoriju otoka Krka, Cresa te na crikveničkom području.

U počinjenju prekršaja na moru zatečena su 54 strana državljanina, i to: 15 državljana Njemačke, 12 državljana Slovenije, osam državljana Austrije, četiri državljana Poljske, tri državljana Mađarske, po dva državljana Italije, Francuske, Češke i Nizozemske te državljani SAD-a, Velike Britanije, Belgije i Danske.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su novčanim kaznama.

Još jednom podsjećamo, nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara
od obale, kupačima je dozvoljeno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona.

The post U samo tjedan dana policija zatekla 54 strana državljanina u prekršajima na moru appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2315)glisiranje (5)more (209)policija (780)prekršaji (15)turisti (108)