Rukometaši danas protiv Švedske love četvrtfinale. Ključ će biti u obrani

novilist - prije 5 sati - link

PARIZ – Hrvatskim rukometašima preostaje završno odbrojavanje u skupini A, u preostala dva kola pred kapetanom Domagojem Duvnjakom i njegovom družinom su današnji susret sa Šveđanima (14 sati) i utakmica sa Španjolskom.

U neizvjesnoj utrci puno im je lakše nakon što su matirali Nijemce, današnjom bi pobjedom praktički zakoračili u četvrtfinale. Lakše reći nego učiniti, za protivnike imaju slavne »Žute«, kojima je ovo već deseti nastup na Olimpijskim igrama na kojima je osvojila čak četiri srebra.

U Parizu je neugodno iznenadila navijače, došla je kao jedan od favorita skupine, a izgubila je od Njemačke i Slovenije, ima samo pobjedu nad Španjolskom te joj je današnja utakmica »biti ili ne biti«.

– Švedska je nezgodna ekipa, nama ne odgovara njihov rukomet – kaže Domagoj Duvnjak, koji se iskazao na Igrama.

– Pogledali smo snimke njihove igre, dobro se pripremili i nadam se da imamo šanse za pobjedu. Mislim da možemo igrati protiv svakoga, treba nam dobra utakmica, dobra energija. Nadam se da ćemo to nakon Njemačke ponoviti sa Švedskom.

Skandinavci su početkom turnira ostali bez ozlijeđenog pivota i kružnog napadača. Ozljeda je, naime, iz sastava udaljila Maxa Darja, mijenja ga Felix Moller. Ozlijeđeni je inače bio jako važan u obrani te zapažen u napadu u kombinacijama s Oscarom Bergendahlom. Pitanje je hoće li utakmicu kazne zaraditi MVP posljednja dva europska prvenstva, Jim Gottfridsson, koji je protiv Slovenije dobio izravni crveni, ali i plavi karton zbog »pogibeljnog« lakta u vrat Bombaču. Pred hrvatskim pucačima su cijenjeni vratari, Andreas Palicka i Tobias Thulin

. Švedska krila su pak suigrači Verona Načinovića u Montpellieru, s lijeva je to brzi Lucas Pellas, s druge strane Sebastian Karlsson. Osim u krila, Skandinavci se uzdaju i u »artiljeriju«, velika snagu imaju na vanjskim pozicijama. U sredini imaju Felixa Claara iz Magdeburga, strijelca i vođu momčadi. Uz njega je šuter visokog skoka, Duvnjakov suigrač u Kielu, Karl Wallinius, koji dijeli minutažu s Jonathanom Carslbogaardom iz Barcelone. Na desnom vanjskom su Lukas Sandel iz Telekom Veszprema i Albin Lagergren iz Magdeburga. Nema dileme da je Hrvatska danas od 14 sati pred visokom preprekom.

– Svakako da smo iskoristili trening da dodatno poradimo na taktici koju spremamo za Švedsku – kazao je hrvatski bek Luka Cindrić, koji je kao i Duvnjak u pobjedu nad Njemačkom ugradio pet golova. – Svakako da nam je bitan povratak u obranu jer oni igraju brzo.

Treba nam čvrsta obrana, isto tako disciplina u napadu, da ne gubimo lopte te da oni ne dolaze do lakih golova. Cilj nam je ritam s Njemačkom zadržati i protiv Švedske. Mislimo li pobijediti, ključ su čvrsta obrana i laki golovi. Ono s Njemačkom je tek jedna pobjeda, imamo još dva susreta u skupini, treba ohladiti glave.

Objava Rukometaši danas protiv Švedske love četvrtfinale. Ključ će biti u obrani pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska rukometna reprezentacija (78)OI u Parizu (30)Ostali sportovi (676)Rukomet (194)Sport (10083)