Fotonatječaj PGŽ za srpnja: Pobijedila fotografija “Valovi” Stele Iljukić

novilist - prije 7 sati - link

Fotografija “Valovi” Stele Iljukić proglašena je pobjedničkom fotografijom fotonatječaja Primorsko-goranske županije za srpanj, kojem je tema bila voda. Pobjednička je fotografija po glasovima putem Facebooka “Jutarnji ritam Jaza – Bakar” autorice Marijane Radešić.

– Fotografiju “Valovi” Stele Iljukić nominiram na prvo mjesto srpnja. Autorica u potpunosti odgovara temi natječaja na vrlo suptilan način – isključuje sve što se može i što se često nalazi u moru ili vodi i samo “izrezuje” dio scene gdje more u svom naletu na kopno pravi fine stilizirane valove kojima raspršuje na milijune sitnih kapljica mora, tj. vode.

Ovo je i prikaz snage, moć vode, ali ipak ma koliko ona bila velika, moć čovjekove emocije i uma je i veća i nemjerljivija, napisao je između ostalog Borislav Božić, prof., predsjednik žirija.

Tema fotonatječaja za kolovoz je “Igra” (svi se igraju: djeca, odrasli, profesionalci, rekreativci), a rok za prijavu je 21. kolovoza. Fotografija se dostavlja na e-mail adresu webmaster@pgz.hr, s imenom i prezimenom autora, nazivom fotografije i naslovom e-maila “Za foto natječaj”.

Primljene fotografije objavljuju se na županijskim Facebook stranicama, gdje fanovi biraju najbolju prema izboru publike, a Fotosavez Primorsko-goranske županije bira najbolju prema sudu struke.

Više informacija dostupno na web-stranici Primorsko-goranske županije.

Objava Fotonatječaj PGŽ za srpnja: Pobijedila fotografija “Valovi” Stele Iljukić pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

pgž (126)Primorsko-goranska županija (35)rijeka (1226)Rijeka & Regija (1206)