Nevrijeme se kreće iznad Hrvatske, riječka regija pod meteoalarmom, u Sloveniji padala tuča

riportal - prije 5 sati - link

Tuča u Sloveniji zanimljiva je oblika. Mnogi na društvenim mrežama komentiraju da ima oblik koronavirusa

Iz Slovenije prema Hrvatskoj polako kreće najavljeno nevrijeme. Gotovo je cijela zemlja pod žutim meteoalarmom, koji označava potencijalno opasno vrijeme, samo je riječka regija po narančastim meteoalarmom, odnosno, ondje je vrijeme opasno.

“Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj na početku još vruće, vrlo vruće i sparno, no postupno prema večeri sve nestabilnije. Naime, uz jači razvoj oblaka raste šansa za kišu i lokalne pljuskove praćene grmljavinom, a neki od njih mogu biti i izraženiji”, najavio je RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

Upozorenja su ranije stigla i  s portala Neurje.si, kojii pišu da bi se na udaru mogla naći Istra, a tijekom formiranja “olujnog pojasa” očekuje se i vjetar koji može prelaziti brzinu od 100 kilometara na sat.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije tuče koja je padala u Sloveniji. Nešto prije 18 sati, ARSO vreme na svom profilu na platformi X objavili su da u pola sata zabilježeno 29,88 milimetara padalina.

Tuča koju su zabilježili zanimljiva je oblika. Mnogi se na Facebooku u komentarima šale da je tuča covid oblika.

Nestabilnosti se kreću na istok.

Pokazuje to i radarska slika Državnog hidrometeorološkog zavoda, piše Danas.hr.

The post Nevrijeme se kreće iznad Hrvatske, riječka regija pod meteoalarmom, u Sloveniji padala tuča appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (522)meteoalarm (8)nevrijeme (249)Regija (604)slovenija (94)tuča (75)