“Moje mjesto pod suncem” u borbi za djetinjstva jednakih mogućnosti. Svi se možemo uključiti

novilist - prije 5 sati - link

Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) iz Rijeke u ožujku ove godine pokrenuo je kampanju “Pet po pet i mijenjamo njihov svijet”. Uz podršku Infobipa, njihov je cilj jačati društvo jednakih mogućnosti u kojem sva djeca imaju priliku za uspjeh na temelju vlastitih sposobnosti, a ne socioekonomskog konteksta u kojem žive.

Pokrenuta je kampanja putem Whatsappa za djecu slabijeg imovinskog statusa. Donirati se može jednostavno putem WhatsApp aplikacije na broj: +385 95 820 5813, a na službenoj web stranici udruge je moguće pronaći i QR kod.

Prikupljanjem po pet eura mjesečno, štićenicama programa osigurat će se trajna pomoć pri učenju, instrukcije i psihosocijalna podrška, kao i prilika da razvijaju hobije i stvaraju nova prijateljstva.

Kampanja je dio programa socijalne inkluzije “Moje mjesto pod suncem”, namijenjenog obiteljima koje žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima. Program djeci i roditeljima pruža sustavnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i vještina te im omogućava sudjelovanje u aktivnostima koje bi im inače bile nedostupne.

Stručno osoblje i volonteri svakodnevno rade sa šezdesetero djece i 37 obitelji ispod ruba siromaštva u gradu Rijeci, a koliki je njegov utjecaj navodi jedna od korisnica: “Od prvog razreda osnovne škole žrtva sam vršnjačkog nasilja. Uključenjem u program, shvatila sam da imam podršku. Postala sam uspješnija u školi i više ne obraćam pažnju na ismijavanja”.

Korištenjem tehnologije koja je danas dostupna svima i svugdje na jednostavan način, Infobip želi uključiti društvo u rješavanje problema. Kompanija je stoga, kako bi olakšala prikupljanje donacija, razvila i donirala Centru chatbot koji građanima omogućuje jednostavnu uplatu putem WhatsApp aplikacije.

– Navedena inicijativa je dokaz da se uz tehnologiju i malo dobre volje uistinu može poboljšati društvo u kojem živimo. Veliki društveni problemi najbolje se rješavaju suradnjom privatnog, javnog i civilnog sektora, što dokazuje naša suradnja s Infobipom.

Njihova podrška u razvoju tehnološkog rješenja u provođenju kampanje programa “Moje mjesto pod suncem” puno nam znači. Pozivamo sve građane da se priključe kampanji kako bismo uspjeli održati program i nastaviti kvalitetno i sustavno raditi s djecom, kaže Sandra Grozdanov, voditeljica programa “Moje mjesto pod suncem”.

Objava “Moje mjesto pod suncem” u borbi za djetinjstva jednakih mogućnosti. Svi se možemo uključiti pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Moje mjesto pod suncem (4)rijeka (1224)Rijeka & Regija (1204)