ODLUČENO JE! Policija će prijaviti kćer HDZ-ovca za vrijeđanje i omalovažavanje

riportal - prije 5 sati - link

Kako je prvi pisao Index, žene koje su žestoko kritizirale gašenje velikog požara kod Skradina iz jučerašnjeg videa koji se proširio Hrvatskom su Anna i Neda Dujić, kći i supruga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića.

Posebno se u videu istakla Dujićeva kći, koja je vatrogascu s gotovo 40 godina iskustva urlala da je nakaza. Isto je vikala i policajki.

Policajki vikala da je nakaza i rekla joj: “Dabogda crkla”

“Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doli guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (…) Nakaze jedne”, prilično je agresivno rekla Anna Dujić u smjeru vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenika Volimira Miloševića, a onda je i kameru RTL-a rukom okrenula prema njemu. 

U jednom trenutku za policajku kaže: “Dabogda crkla, nakaza glupa.” Navodno je prema policajki divljala i kad kamere nisu bile uključene. 

S obzirom na to da je sa snimke prilično očito da je kći HDZ-ovca Anna Dujić urlala na javnom mjestu i da je vrijeđala službenu osobu, MUP smo još ujutro upitali što su poduzeli. 

Odgovor je Index čekao satima, da bi nešto prije 17 sati napokon pristigao. 

Policija će prijaviti kćer HDZ-ovca za vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba

U odgovoru Indexu policija kaže da je podigla prekršajnu prijavu protiv Anne Dujić, ne navodeći joj identitet.

“Obavještavamo Vas da je Policijska uprava šibensko-kninska, na temelju prikazanog priloga na RTL televiziji 31. srpnja, u kojem je na mjestu požarišta na području Laškovice mlađa ženska osoba vrijeđala policijsku službenicu i vatrogasce, provela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja i identiteta navedene ženske osobe.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjakinja počinila prekršaj iz  čl. 17. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv iste biti podnesen optužni prijedlog”, kažu iz šibenske policije. 

Ovo znači i da policija, suprotno nekim informacijama koje su kolale u javnosti, nije reagirala na licu mjesta na očito vrijeđanje policajke i vatrogasaca, nego je reagirala tek nakon što je sve dospjelo u medije. 

Policija u odgovoru Indexu eksplicitno navodi da policajka nije kazneno prijavila za prijetnju Annu Dujić, što je također informacija koja se ranije pojavila u javnosti, piše Index.

“Vozač je probio policijsku blokadu. Nismo mu uzeli vozačku, ali smo ga kaznili”

Osvrnuli su se i na navode majke i kćeri Dujić da je policija oduzela vozačku i kaznila vozača koji je nosio marendu vatrogascima. 

“U odnosu na oduzimanje vozačke dozvole, obavještavamo Vas kako je ranijeg dana, 30. srpnja u 08,50 sati na području Ićevo, Općina Skradin u 17,00 sati na blokadnom punktu 29-godišnjak, koji je upravljao teretnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, ignorirao jasno dan znak stop palicom policijskog službenika da zaustavi vozilo i postigao je gornju granicu okretanja motora kada je došlo do proklizavanja pogonskih kotača na vozilu te je osumnjičeni nastavio daljnje kretanje u smjeru opožarenog prostora Rupa.

Obilaskom dionice ceste od strane policijskih službenika, 29-godišnjak je uočen kako se vraća u smjeru blokadnog punkta zbog nemogućnosti prolaska navedenom cestom upravo zbog vatre koja je bila uz cestu i vatrogasnih vozila na kolniku te je na navedenom blokadnom punktu u povratku zaustavljen. Prilikom postupanja policijskih službenika utvrđeno da 29-godišnjak ne pripada niti jednoj vatrogasnoj postrojbi koja je djelovala na opožarenom području niti ima bilo kakve veze s vatrogasnom intervencijom.

Protiv 29-godišnjaka podnesen je obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 32. st. 1. kažnjivo po čl.32.st.4; čl. 46. st. 1. kažnjivo po čl. 46. st. 3. i prekršaja iz čl. 52.st.1. kažnjivo po čl.52.st.4., čl. 236. st.1. kažnjivo po čl. 236.st.7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je protiv pravne osobe – vlasnika vozila podnesen obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz čl. 236. st.1. kažnjivo po čl. 236. st. 4. istog Zakona”, kažu iz šibensko-kninske policije. 

The post ODLUČENO JE! Policija će prijaviti kćer HDZ-ovca za vrijeđanje i omalovažavanje appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

hdz (530)Hrvatska i svijet (522)požar (436)prijava (15)