Tradicionalni Učarski samanj održat će se na Poklonu

riportal - prije 8 sati - link

Najveći tradicionalni sajam Istre i Kvarnera – XVI. Učkarski samanj i ove će se godine održati prve nedjelje u rujnu i to već 1. rujna na dobro znanoj lokaciji u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon. Manifestacija će obuhvatiti prodajno-izložbeni te gastronomski dio, predstave za djecu i kulturno-zabavni program.

Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda. Na sajmu će se tako, i ove godine, predstaviti autohtoni proizvodi s obje strane Učke, a posjetitelji će imati priliku doživjeti nasljeđe Istre i zaleđa Opatijske rivijere, kroz predstavljanje udruga koje njeguju tradicijsku kulturu ovog kraja, kao i kroz prezentaciju starih zanata i izvornih životinjskih pasmina, poput ovce pramenke i boškarina. 

Na manifestaciji će sudjelovati 50-ak izlagača, udruga i organizacija. Posjetitelje će kroz program voditi Robert Ferlin, a na Poklonu ih očekuje bogati kulturno-zabavni program, koji će predvoditi The Night Express Band, Elio Pisak i Kožne jakne te Franko Krajcar & Indivia; izložba Mirka Zrinšćaka; dječja predstava pulskog Teatra Naranča te gastronomska ponuda lokalnih specijaliteta.

The post Tradicionalni Učarski samanj održat će se na Poklonu appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

manifestacija (15)RIJEKA I PGŽ (960)sajam (5)Učka (8)