Koristio elektronski uređaj za ometanje zaključavanja automobila pa iz njih pokrao novac

novilist - prije 6 sati - link

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Teška krađa”.

Sumnja se da je od 2. do 26. srpnja na području Donjeg Desinca, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio tri kaznena djela “Teška krađa” na način da je koristeći uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila onemogućio zaključavanje automobila te iz njih otuđio novac i razne stvari.

Pa je tako, sumnja se, 2. srpnja u popodnevnim satima na području Desinca, koristeći uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila onemogućio zaključavanje parkiranog automobila marke Mitsubishi mađarskih registarskih oznaka, vlasništvo 79-godišnjeg mađarskog državljanina, da bi potom prišao vozilu te iz njega otuđio nekoliko tisuća eura.

Sumnja se da je ujedno na istom području, 16. srpnja u jutarnjim satima na isti način onemogućio zaključavanje parkiranog vozila marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 43-godišnjakinje te iz vozila otuđio nekoliko tisuća eura.

Potom je, sumnja se 26. srpnja u popodnevnim satima koristeći navedeni uređaj onemogućio zaključavanje parkiranog automobila marke Mercedes, austrijskih registarskih oznaka, vlasništvo 42-godišnjakinje te iz tako otključanog vozila otuđio nekoliko stotina eura i dokumente.

Policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko u automobilu marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim se koristi osumnjičeni, obavljenom pretragom pronašli su uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 4.300 eura.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog muškarca policijski su službenici Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeli posebno izvješće.

Objava Koristio elektronski uređaj za ometanje zaključavanja automobila pa iz njih pokrao novac pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2307)Novac (162)teška krađa (13)