Lazarvs na Dark Circleu: Mađarski velikani žestine krajem rujna na riječkom festivalu

novilist - prije 4 sata - link

U petak 27. i subotu 28. rujna u klubu Palach bit će održano jedanaesto izdanje Dark Circle Festivala čiji će headliner biti legendarni mađarski bend Lazarvs. Festival će, inače, ugostiti i bendove iz Italije, Irske, Slovenije te naravno Hrvatske.

»Zbog ekscentričnog scenskog nastupa te specifičnih žestokih pjesama okupanih tminom i jezom Lazarvs je savršen headliner mračnog riječkog festivala. Pod utjecajem bendova kao što su Pantera, Black Sabbath, High on Fire i Slayer, mađarski tročlani bend stvara jedinstvene tonove teških rifova uz karizmatične vokale predvođene gitaristom i tekstopiscem Aronom Andrasom.

Uz moderan pristup žestini bend nudi za svakog ponešto. Uz povremene pjevne vokale i spore ritmove izviru eksplozije dubokih i oštrih rifova, tektonskih bubnjeva te growl vokala. Stvarajući autentično agresivne i sirovo energične nastupe uživo, bend je izgradio zastrašujuće ime za sebe na mađarskoj glazbenoj sceni ne samo pojavljivanjem na gotovo svim festivalima rock glazbe u zemlji, već i privlačenjem više od 3.000 posjetitelja na glavni nastup u Budimpešti u rujnu 2023. godine«, navode organizatori.

Budipeštanski bend iza sebe ima turneje u Europi i Velikoj Britaniji i nastupe uz legendarne metal bendove, nastup na Desertfestu u Londonu, Pol’and’Rocku, Sziget Festivalu…

Zagrebački ga klubovi smatraju resident bendom jer je hrvatska publika odavno zaljubljena u njega, a sad je konačno došao red i na predstavljanje u Rijeci. Inače, bend je osnovan 2008. pod imenom Apey and The Pea, a 2019. su ime promijenili u Lazarvs. U kolovozu 2023. su objavili peti album »Blackest«, prikazujući najmračnije tekstove i najsnažnije rifove i ritmove dosad.

Ove godine kreću na još jednu turneju po Europi i Velikoj Britaniji. Na Dark Circle Festivalu predstavit će novi album i stare hitove. Dodajmo da će službeno zagrijavanje za Dark Circle Festival uz velikane progresivne death metal scene Sadist iz Italije i zadarski bend E.N.D. biti 18. rujna u Palachu.

Objava Lazarvs na Dark Circleu: Mađarski velikani žestine krajem rujna na riječkom festivalu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (718)RIF (99)