Vekić nakon drame u polufinalu Olimpijskih igara

narod - prije 6 sati - link

Donna Vekić uspjela je u drami izboriti polufinale olimpijskog turnira nakon što je sa 6:4, 2:6, 7:6 u četvrtfinalu bila bolja od Ukrajinke Marte Kostjuk.

Četvrtfinalni obračun protiv uporne Kostjuk bio je sjajan i pun drame. Hrvatica je odlično ušla u dvoboj i povela je s 5:1 u prvom setu, no već na kraju te dionice proigrala je Ukrajinka i hrvatska tenisačica ga je dobila s ne tako uvjerljivih 6:4.

Drugi set također je počeo “breakom” Vekić, ali je seriju za potpuni preokret napravila Kostjuk i meč je otišao u treći set.

> Vekić prekinula izjavu i reakcijom oduševila Hrvate

Treća dionica je bila izjednačena do 3:3, kad je Hrvatica napravila “break” i potom osvojila svoj servis-gem za prednost 5:3. Dvaput je servirala za pobjedu, no meč je otišao do 6:6 i “tie-breaka”. U 13. igri  Kostjuk je bila u dobitnoj poziciji, ali Vekić je iskoristila pet meč-loptu i izborila polufinale!

Donnu u polufinalu čeka Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova (WTA – 67.), koja je sa 6-4, 6-2 svladala aktualnu wimbledonsku pobjednicu i nekadašnju osvajačicu naslova u Roland Garrosu, Čehinju Barboru Krejčikovu.

Osječanka je u osmini finala sa 7-6(7), 6-2 svladala Amerikanku Coco Gauff, drugu tenisačicu svijeta.

Objava Vekić nakon drame u polufinalu Olimpijskih igara pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

donna vekić (82)Izdvojen članak (173)Olimpijske igre u Parizu (109)Sport (9940)