Grad Rijeka sufinancira rad devet dječjih vrtića drugih osnivača: Kapacitet? 600 djece

novilist - prije 8 sati - link

Grad Rijeka u pedagoškoj godini 2024./2025. sufinancirat će rad devet dječjih vrtića drugih osnivača, kapaciteta ukupno 600 djece raspoređene u vrtićke i jasličke skupine.

Temeljem programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Rijeke za pedagošku godinu 2024./2025., proveden je javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće drugih osnivača za pedagošku godinu 2024./2025.

– Javnim pozivom utvrđeno je da će se redoviti program predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača sufinancirati od 1. rujna 2024. godine do 31. kolovoza 2025. godine u iznosu od 285 eura za dijete jasličkog uzrasta i 225 eura za dijete vrtićkog uzrasta.

Mogućnost sufinanciranja odobrava se samo za dijete koje zajedno s oba roditelja ima prebivalište u gradu Rijeci, dijete samohranog roditelja te dijete roditelja koji ima status stranca s odobrenim privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, a živi na području grada Rijeke.

Navedene statuse roditelj mora dokazati ispravom izdanom od strane nadležnog tijela, kažu u Gradu Rijeci.

Pravo podnošenja prijave na javni poziv imali su dječji vrtići drugih osnivača koji djeluju na području grada Rijeke, a koji su utvrđeni Planom mreže dječjih vrtića na području grada Rijeke.

Prijavu je podnijelo svih devet vrtića s riječkog područja, koji su Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade dostavili svu traženu dokumentaciju te dokazali da ispunjavaju postavljene uvjete.

Riječ je o Dječjem vrtiću Žirafa s podružnicom Žirafica (kapaciteta 104 djece raspoređene u četiri mješovite vrtićke i dvije mješovite jasličke skupine); Waldorfskom dječjem vrtiću Mala vila (kapaciteta 50 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke i jednu jasličku skupinu); Dječjem vrtiću Mali princ s podružnicom Mala sirena (kapaciteta 74 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke i jednu jasličku skupinu); Dječjem vrtiću Zvjezdica mira (kapaciteta 60 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke skupine); Dječjem vrtiću Nazaret s podružnicom Mima (kapaciteta 84 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke i dvije jasličke skupine); Dječjem vrtiću Pinokio (kapaciteta 20 djece raspoređene u jednoj vrtićkoj odgojnoj skupini); Dječjem vrtiću Snjeguljica s podružnicom Sedam patuljaka (kapaciteta 40 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke skupine); Dječjem vrtiću Luna (kapaciteta 108 djece raspoređene u dvije mješovite vrtićke i dvije jasličke skupine) i Dječjem vrtiću Planet mašte (kapaciteta 60 djece raspoređene u tri mješovite vrtićke skupine).

Sredstva za sufinanciranje redovitog programa predškolskog odgoja dječjih vrtića drugih osnivača za pedagošku godinu 2024./2025. osigurana su u proračunu Grada Rijeke i to u iznosu od 426.600 eura u proračunu za 2024. godinu, dok će se sredstva za nastavak sufinanciranja planirati u proračunu Grada Rijeke za 2025. godinu.

Objava Grad Rijeka sufinancira rad devet dječjih vrtića drugih osnivača: Kapacitet? 600 djece pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

dječji vrtići (9)grad rijeka (93)rijeka (1221)Rijeka & Regija (1197)