Čabar ovog vikenda željno iščekuje slikare

novilist - prije 8 sati - link

ČABAR – Još jedan zanimljivi vikend je ispred umjetnika ako se odluče doći do Čabra.

Naime, likovni centar Lice i udruga Vilim iz Čabra organiziraju Slikarski vikend uz osigurani smještaj i obroke.

Sandra Žagar, predsjednica udruge Vilim pojasnila nam je kako su uopće došli na tu ideju.

– S obzirom na to da obilujemo predivnom prirodom, atraktivnim lokacijama za druženjem u prirodi, odlučila sam se pokrenuti slikarski vikend u čabarskom kraju koji bi objedinio lokalne polaznike, turiste, koji bi proširio suradnju s udrugama i umjetnicima izvan čabarskog područja i na taj način napravio se novi korak u promicanju likovnosti u Čabru.

Također ćemo u subotu u 10 sati imati i dječje likovne radionice, a djeca će biti počašćena palačinkama i sokom. Sve organizira novoosnovana udruga Vilim Čabar koja je baš i osnovana radi promicanja kulture u Čabru s naglaskom na slikarstvo.

Partner nam je likovni centar Lice iz Rijeke koji će osigurati materijal, platna, boje, štafelaje i stručno vodstvo. Potvrđen je dolazak desetak ljudi, nešto lokalnih, nešto Riječana.

Očekujemo jedan divan, opuštajući vikend u prirodi uz slikanje, meditaciju, ples, druženje. Također i upoznavanje novih ljudi, stvaranje prijateljskih odnosa, uspostavljanje suradnje s umjetnicima, povezivanje lokalnih sudionika kao što su iznajmljivači, ugostitelji. Želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u razvoju likovne aktivnosti.

Zahvala ide i likovnom centru Lice iz Rijeke što su prihvatili naš poziv, ugostiteljima (pansion Jurković iz Tršća, Vila Snjeguljica iz Gorači) koji su ustupili svoje prostore te čuvaju sobe za još uvijek neizvjestan broj polaznika koji će doći na noćenje. Hvala svima koji su podržali ovu ideju, poručila je Sandra Žagar.

Objava Čabar ovog vikenda željno iščekuje slikare pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Čabar (15)Gorski Kotar (181)