Plenković potvrdio: Primorac je HDZ-ov predsjednički kandidat

narod - prije 7 sati - link

Dragan Primorac bit će HDZ-ov predsjednički kandidat, potvrdio je to službeno premijer Andrej Plenković.

U Zagrebu je u srijedu održana sjednica Predsjedništva HDZ-a, nakon koje je Plenković rekao da je stranka odlučila dati potporu Primorcu. Naglasio je da je on najbolji kandidat, rekavši da je on sušta suprotnost “kršitelju Ustava”.

“Riječ je o čovjeku kojeg dobro poznajemo, koji je bio i član HDZ-a, ugledan je znanstvenik… Smatramo da ima sve kvalifikacije da dobije većinsku potporu birača”, rekao je Plenković.

>Dragan Primorac objavio kandidaturu za predsjednika RH

Dodao je da su razgovori s Primorcem vođeni dulje vrijeme, prenosi N1.

“Postoje tri temeljne točke oko kojih smo suglasni: prva je da će Primorac biti ne samo kandidat nego i predsjednik, ima snažan pobjednički mentalitet i sportski duh pobjednika, bit će PRH koji će poštovati Ustav i zalagat će se za vladavinu prava i surađivati s institucijama. Potpuna suprotnost onom čemu je javnost svjedočila prethodnih godina u ponašanju kršitelja Ustava, još uvijek aktualnog predsjednika Milanovića”, dodao je Plenković.

>Dragan Primorac bit će HDZ-ov predsjednički kandidat: Stiže službena potvrda?

“Druga točka je da će Primorac pomoći Vladi RH u vođenju vanjske politike. Treća točka je da će Primorac biti predsjednik koji će vratiti istinski normalnost u kulturni dijalog u političkom i javnom diskursu”, rekao je Plenković, prozivajući Milanovića da je donio uvrede, difamacije i nered u javni diskurs.

Plenković tvrdi da je Primorac najbolji kandidat.

“Sušta je suprotnost kršitelju Ustava koji je prošlost za Hrvatsku, a Primorac je budućnost.”

Objava Plenković potvrdio: Primorac je HDZ-ov predsjednički kandidat pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Andrej Plenković (674)dragan primorac (25)hdz (529)Hrvatska (3507)Možda ste propustili (59)predsjednički izbori 2024 (4)