U Domu hrvatskih branitelja u Puli izložba ‘Ratnice čuvarice kulturne baštine’

narod - prije 5 sati - link

izložbaizložba

U četvrtak, 1. kolovoza u Domu hrvatskih branitelja u Puli bit će otvorena izložba ‘Ratnice čuvarice kulturne baštine’. Riječ je o izložbi Udruge Veteranki Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije, a koncipirana je u tri dijela.

Prvi dio prikazuje ratne fotografije braniteljica, a drugi dio ratnu priču jedne od članica udruge. Treći dio izložbe posvećen je rukom rađenom zlatovezu po kojemu su članice ove udruge poznate diljem Europe.

Izložba se održava u suradnji s Udrugom žena braniteljica Domovinskog rata i uz suglasnost Koordinacije branitelja.

>Održan 6. susret hrvatskih braniteljica: Naše borbe dovoljan su motiv našoj mladosti da ostane u Hrvatskoj

Veteranke će sudjelovati u braniteljskom mimohodu u Puli

Slavica Porubić Kukal, predsjednica Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula, za Narod.hr je potvrdila da će Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije sudjelovati u Mimohodu branitelja u Puli.

“Članice naše udruge položit će vijenac u Parku Franje Josipa I., a iza nas Veteranke iz Vinkovaca položit će svijeće u ime svoje udruge Veteranki DR Vukovarsko-srijemske županije, u ime udruge Tigrovi istoimene županije, Udruge Braniteljica RH iz Vukovara, Veterana 5. GBR Sokolovi te Humanitarne udruge Branitelj pomaže branitelju“, kazala je Porubić Kukal pojašnjavajući program planiran za 5. kolovoza.

Porubić Kukal: ‘Prenosimo našoj djeci skupo plaćenu cijenu slobode’

Predsjednica Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula ujedno je i domaćin braniteljicama gošćama po pitanju smještaja. Ugostit će ih u svojoj kući u mjestu Rebići.

“Želim im da našu sredinu dožive na jedan drugačiji način i odu s potvrdom da u Istri ima puno branitelja i braniteljica te da se do svetinje Domovinskog rata itekako drži. Jer, mi smo još uvijek živi i prenosimo našoj djeci skupo plaćenu cijenu slobode Republike Hrvatske“, ističe Porubić Kukal.

Dodaje da su, iako rat nije svojim razaranjima zahvatio Istru, mnogi iz Istre išli na brojna bojišta diljem Lijepe naše.

“Mnogima je Istra postala novi dom. Nastavili su tu živjeti nakon sveg zla koje ih je zahvatilo u suludom iživljavanju agresora”, kazala je Porubić Kukal.

Izložba ‘Ratnice čuvarice kulturne baštine’ bit će otvorena do 9. kolovoza. 

Objava U Domu hrvatskih branitelja u Puli izložba ‘Ratnice čuvarice kulturne baštine’ pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3505)Izdvojen članak (171)Pula (55)