Nezaboravno iskustvo na bazenu za mališane iz Doma “Ivana Brlić Mažuranić”

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA  Ovo je nezaboravno iskustvo. Ta rečenica najbolje oslikava petodnevno druženje mališana iz Centra za pružanje usluga u zajednici »Ivana Brlić Mažuranić« Lovran s podružnicom u Rijeci, na Potoku, koji polaze školu plivanja na riječkom bazenu na Kantridi. Do ovog specifičnog i posebnog programa došlo je na inicijativu članice Lions kluba Korzo Vlaste Gregurić Karabegović, osteopata i fizikalnog terapeuta, koja već mjesecima volontira u Domu, brinući se za najmlađe koji su tu našli smještaj, a napušteni su od roditelja.

Foto LK Korzo

Školu plivanja pohađa jedanaestero djece u dobi od 3,5 godine do polaska u školu. Svaki dan na Kantridu ih voze odgojiteljice iz Doma, a s njima borave treneri Plivačkog kluba Kantrida, Niko Hrstić, Neo Križan i Jana Pavičić. Uz članicu Lionsa Vlastu Gregurić Karabegović, u organizaciji programa koji traje cijeli tjedan po sat i pol plivanja, pomogla je i trenerica fizioterapeut kluba Velia Krebelj. Uprava plivačkog kluba također se priključila ovom jedinstvenom humanitarnom događaju, pa će financijski pokriti troškove trenera koji će cijeli tjedan boraviti s najmlađima.

Foto LK KORZO

Prema riječima članice Lions kluba Vlaste Gregurić Karabegović to je izuzetno zadovoljstvo, sreća i radost te pomalo euforično iskustvo za svu dječicu, a posebno je važno i za njihov motorički razvoj. Oni su se prvi put susreli s bazenom, staklima, vodom, prostorom koji im je do sada bio potpuno nepoznat, budući da nisu izlazili iz doma u kojem inače borave.

Objava Nezaboravno iskustvo na bazenu za mališane iz Doma “Ivana Brlić Mažuranić” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

bazen (17)djeca (99)rijeka (1220)