Pogledajte kako izgleda kad se ‘transrodna’ boksačica bori protiv biološke žene

narod - prije 8 sati - link

boksačicaboksačica

Dvije boksačice kojima je bio zabranjen nastup na svjetskim prvenstvima jer su biološki muškarci, dobile su zeleno svjetlo da se natječu na Olimpijskim igrama kao žene. Iako njihovi mečevi na Olimpijskim igrama još nisu održani, pojavila se jedna snimka od ranije koja pokazuje sav užas takve odluke. Tu je vidljivo kako izgleda kad se ‘transrodna’ boksačica bori protiv biološke žene. Radi se o Imane Khelif iz Alžira i Lin Yu-Ting s Tajvana. Khelif, poluteškaš, treba se u četvrtak boriti protiv Talijanke Angele Carini, a Yu-Ting, u perolakoj kategoriji, boksa u petak.

Alžirski boksač Imane Khelif jedan je od dvojice muškaraca, a stravičnu borbu protiv biološke žene pogledajte ovdje:

Na internetu je vidljiva i snimka Lin Yu-Ting protiv biološke žene.

Samo tri mjeseca nakon borbe dokazan mu je XY kromosom. Na Svjetskom prvenstvu zabranjen mu je nastup, ali na ‘razumijevanje’ je naišao na Olimpijskim igrama.

MOO: U putovnicama piše da su žene

MOO je potvrdio da je zadovoljan što se oba borca mogu natjecati prema manje strogim pravilima o spolnoj podobnosti koja su bila na snazi za Igre u Tokiju 2021.

“Očito, neću komentirati pojedince”, rekao je glasnogovornik MOO-a Mark Adams.

“To je stvarno zlonamjerno i nepravedno. Ali samo bih rekao da svi koji se natječu u ženskoj kategoriji poštuju pravila o podobnosti za natjecanje. U njihovim putovnicama piše da su žene i to je navedeno.”

Boksačice imaju “XY kromosome”

Predsjednik Međunarodne boksačke asocijacije (IBA) Umar Kremlev rekao je kako su testovi dokazali da sportaši – uključujući Khelifa i Yu-Tinga – imaju “XY kromosome”. Dodao je da su “otkrili sportašice koje su pokušavale zavarati svoje kolege i glumiti žene”.

Jedan bivši olimpijac kazao je da će rodna ideologija “ubiti žene”. Barry McGuigan, velikan iz Sjeverne Irske, opisao je situaciju kao “šokantnu”.

> Mavrović zgrožen ‘transrodnim’ boksačicama i činjenicom da muškarac ima 162 posto jači udarac od žene

Poslije ove diskvalifikacije, Meksikanka Brianda Tamara opisala je vlastito iskustvo borbe s Khelifom.

“Kad sam se borila s njom, bila sam izvan sebe. jeni udarci su me jako boljeli, mislim da se nikad nisam tako osjećala u svojih 13 godina boksanja, niti u sparing s muškarcima. Hvala Bogu da sam se taj dan izvukla iz ringa i dobro je da su konačno shvatili”, napisala je na platformi X.

‘Rodna ideologija će dovesti do smrti žena’

Nancy Hogshead, američka plivačica koja je osvojila tri zlata na Igrama 1984., kaže da će “rodna ideologija dovesti do smrti žena”.

“Imane Khelif iz Alžira i Lin Yu-Ting iz Tajvana trebale bi se natjecati u ženskom olimpijskom boksu – unatoč tome što su diskvalificirane prošle godine zbog XY kromosoma, muškog fenotipa. Podsjetimo se da muškarci – kako god se identificirali – imaju 162 posto snažniji udarac od žena – što je najveća razlika u izvedbi između muškaraca i žena. Rodna ideologija će dovesti do smrti žena.”

Jedan korisnik društvene mreže X piše: “Muškarci koji udaraju žene sada su službeno olimpijski sport”.

“Svi sportaši koji sudjeluju na boksačkom turniru pridržavaju se uvjeta natjecanja i pravila prijave, kao i svih medicinskih propisa”, kaže glasnogovornik MOO-a.

Objava Pogledajte kako izgleda kad se ‘transrodna’ boksačica bori protiv biološke žene pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (171)Sport (9920)