Koprivničko-križevačka policija priopćila je da je, vezano uz pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava u jezeru, donesena odluka o postupku neutralizacije.

Uz sve mjere sigurnosti detonaciju su obavili pripadnici protueksplozijske ronilačke grupe Interventne jedinice policije PU koprivničko-križevačke uz prisustvo voditelja za protueksplozijsko ronjenje u Zapovjedništvu za intervencije.

Policija je upozorila građane da eksplozivna i druga ubojita sredstva nipošto ne ostavljaju u prirodi, ne odbacuju u jezera, rijeke ili neke druge lokacije (na ulici i smetlištima, u kontejnerima…) jer time izravno ugrožavaju vlastite živote, ali i živote drugih ljudi.

Pritom ih podsjećaju na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija.

Građanima poručuju da oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji.

Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.