Špansko će napokon dobiti bazen, radovi i službeno započeli!

zagrebancija - prije 5 sati - link

Radovi na bazenu Špansko-Oranice službeno su i započeli!

– Ovaj projekt se obećavao više od dva desetljeća, a mi ga sada ostvarujemo. Na zadovoljstvo naših sugrađanki i sugrađana, bit će to ne samo sportski bazen, već multifunkcionalni prostor koji je prijeko potreban u ovom dijelu Zagreba – rekao je pri polaganju kamena temeljca Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Moderno kupalište sadržavat će veći sportsko-rekreacijski bazen, manji edukacijsko- rehabilitacijski bazen, saunu i wellness zonu, tribine za 300 gledatelja te korektivnu dvoranu. Radi se o investiciji od 32 milijuna eura, financiranoj iz gradskog proračuna, s rokom završetka od 18 mjeseci. Cijeli kompleks imat će jednu podzemnu i dvije nadzemne etaže, ukupne građevinske bruto površine od 5.900 m2. Tome treba dodati i opremanje objekta u procijenjenoj vrijednosti od 1.4 milijuna eura bez PDV-a.

FOTO: Grad Zagreb
FOTO: Grad Zagreb

– Zahvalni smo građanima na strpljenju jer dugo su čekali ovaj dan kada će zapadni dio Zagreba konačno dobiti svoj bazen – dodao je gradonačelnik.

– Bazen – ili kupalište kako su ga nazvali projektanti – gradit će se prema prvonagrađenom natječajnom radu. Riječ je o izvrsnoj arhitekturi u kojoj se zatvoreni i otvoreni prostori prožimaju i u kojem će građani moći vježbati, rekreirati se i opustiti – naglasio je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba.

Uskoro kreće i rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj te nakon toga i gradnja novog stadiona na Maksimiru, a pokrenute su i radnje za obnovu Košarkaškog centra Dražen Petrović.

– Cilj nam je značajno unaprijediti sportsku infrastrukturu, te uz profesionalni i školski i amaterski sport. Izuzev nekoliko sportskih objekata, u gradu se od Univerzijade gotovo 40 godina nije značajno ulagalo u sportsku infrastrukturu. Želimo to nadoknaditi u što kraćem roku – zaključio je gradonačelnik Tomašević.

Objava Špansko će napokon dobiti bazen, radovi i službeno započeli! pojavila se prvi puta na Zagrebancija.

pročitaj cijeli članak

bazen (17)Kvartovi- duša našeg grada (21)RADOVI (64)