Novi dječji vrtić u Borovju imat će 14 skupina i bazen

zagrebancija - prije 7 sati - link

U tijeku je postupak javne nabave za izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića Borovje na području gradske četvrti Peščenica – Žitnjak. Vrtić će moći primiti gotovo 200 djece u 14 dnevnih boravaka, a ukupna bruto površina zatvorenih prostora vrtića iznosit će 2.994 m2.

– Ovaj vrtić ne samo da će pružiti prostor za igru i učenje, već će biti primjer napredne gradnje sukladne najmodernijim standardima – rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, te dodao da će za električnu energiju na krovu objekta biti postavljeni solarni paneli. Dječji vrtić će uključivati i višenamjenske ateljee i prostore za istraživanje, a jedna od posebnosti objekta je i mali zatvoreni bazen u kojim će se djeca igrati i učiti plivati.

FOTO: Grad Zagreb

Ukupna vrijednost investicije je 9,7 milijuna eura, pri čemu se 80% osigurava iz gradskog proračuna, dok će ostatak biti sufinanciran sredstvima NPOO-a.

– Svaki tjedan smo na novom gradilištu, što je dokaz posvećenosti ove gradske uprave obnovi društvene infrastrukture, s posebnim fokusom na vrtiće i škole. Trenutno je u tijeku izgradnja ili prenamjena 9 dječjih vrtića, za vrtiće DV Borovje i DV Podbrežje u tijeku je nabava izvođača, a za DV Jarun i DV Sloboština provode se urbanističko-arhitektonski natječaji. Težimo u što kraćem roku svoj zagrebačkoj djeci osigurati mjesto u gradskom dječjem vrtiću – istaknula je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Objava Novi dječji vrtić u Borovju imat će 14 skupina i bazen pojavila se prvi puta na Zagrebancija.

pročitaj cijeli članak

Kvartovi- duša našeg grada (21)