BOLESNO! Bešćutni lopov (42) provaljivao u grobove i krao nakit s pokojnika. Ulovili ga na djelu

riportal - prije 4 sata - link

Nakon otvaranja pokrovnih ploča grobnica, sumnjaju, alatom je na četiri metalna lijesa, u visini glave pokojnika, napravio otvore, piše Net.hr.

Zagrebačka policija kazneno je prijavila i pritvorila 42-godišnjaka kojeg sumnjiči da je provalio u 18 grobnica na gradskom groblju Miroševac, koje je alatom otvarao vjerujući da bi se mogao dokopati vrijednog nakita. Tereti ga se za povredu mira pokojnika i pokušaj teških krađa.

Image

Iz policije su u srijedu priopćili kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je osumnjičeni prije desetak dana, uz pretpostavku da bi se u starijim grobnicama na pokojnicima mogao nalaziti vrijedan nakit, prikladnim alatom provalio u četiri grobnice.

Nakon otvaranja pokrovnih ploča grobnica, sumnjaju, alatom je na četiri metalna lijesa, u visini glave pokojnika, napravio otvore dimenzija otprilike 10 puta 10 centimetara, nakon čega je po izlasku iz grobnica vratio pokrovne ploče.

Image

Pored jedne grobnice u čučećem položaju tada su ga uočili zaposlenici groblja, pa je 42-godišnjak trčeći pobjegao, ostavivši kod grobnice metalni pajser i čekić te ostali alat koji je koristio u provali.

Image

Ostavio je i  jaknu u koju je bio odjeven neposredno prije dolaska na groblje, a u čijem džepu su bili prsten i dva ručna sata uzeti s pokojnika.

Image

Na mjestu događaja policija je obavila očevid te utvrdila i uz razgovor sa članovima obitelji pokojnika potvrdila da je osumnjičeni na identičan način isto učinio u još četrnaest grobnica na području groblja Miroševac, također vraćajući pokrovne ploče kako bi prikrio provale.

Predan je pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, piše Net.hr.

The post BOLESNO! Bešćutni lopov (42) provaljivao u grobove i krao nakit s pokojnika. Ulovili ga na djelu appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2287)krađa (167)zagreb (372)