Nakon “mršave” pobjede protiv Japana (30-2), i poraza od Slovenije (29-31), hrvatski rukometaši su napokon odigrali jednu sjajnu utakmicu porazivši do tada neporažene Nijemce.

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu, bila je u stalnom vodstvu, a u nekoliko navrata je imala i tri gola viška, dok su Nijemci u prvih 30 minuta bili samo u jednom vodstvu (5-4).

Na koncu je Hrvatska dobila prvi dio sa 15-13, premda je naša prednost mogla biti daleko uvjerljivija. Nažalost, odabranici izbornika Dagura Sigurdssona su u prvom poluvremenu zapucali čak pet situacija “jedan na jedan”, te promašili jedan sedmerac.

Hrvatska je s odličnom igrom nastavila i u drugom dijelu, u 51. minuti je povela s najvećih 26-20. Njemačka se pet minuta prije kraja približila na četiri gola zaostatka (27-23), no više od toga nije išlo. Na koncu je Hrvatska slavila sa 31-26.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović s devet golova, te Domagoj Duvnjak, Mario Šoštarić i Luka Cindrić dodali sa po pet golova. Odličan je bio i Dominik Kuzmanović sa 11 obrana.

Na njemačkoj strani najefikasniji su bili Johannes Golla s osam, te Renars Uscins sa četiri gola. Wolff je na kraju sakupio osam golova.

U preostalim susretima 3. kola iz ove skupine kasnije se sastaju Španjolska – Japan (14.00), te Švedska – Slovenija (16.00).

U četvrtom kolu,  2. kolovoza, hrvatskim rukometašima slijedi ogled protiv Švedske (14.00), a dva dana kasnije i posljednji susret u skupini protiv Španjolske (21.00).

Plasman u četvrtfinale izborit će prve četiri ekipe.