Evo programa obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja na području Grada Senja

novilist - prije 6 sati - link

SENJ- Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja  na području Grada Senja otpočeti će 1. kolovoza u 20 sati otvorenjem izložbe u Gradskoj knjižnici Senj pod nazivom „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj- senjski branitelji Oluji u čast“.

Nakon toga u subotu 3.kolovoza od 21,30 sati na senjskom Trgu Cilnica slijedi koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade, a u nedjelju 4.kolovoza u 8 sati u groblju Sveti Vid u Senju položiti će se vijenci i upaliti svijeće podno Centralnog križa i na grobovima poginulih hrvatskih branitelja. Cvijeće će s epoložiti i upaliti svijeće na grobovima hrvatekih branitelja i civilnih žrtava i na mjesnim grobljima i to u 8,45 sati u Vratniku i Svetom Jurju, u 9,30 satu u Krivom Putu, a u 10 sati u Krasnu. Istog dana će se u 21 sat na Trgu Biskupa Ožegovića održati i tradicionalna kulturno-glazbena manifestacija.

Delegacija Grada Senja će u ponedjeljak 5.kolovoza u 9,30 sati odati počast palim braniteljima u Zalužnici, a u 11 sati će se u mjesnoj crkvi u Krivom Putu , koji slavi i svoju zaštitnicu Gospu Snježnu, služiti Sveta misa. U Krivom Putu se od 17 sati na Sportskom centru Damira Tomljanovića Gavrana igra i Memorijalni nogometni turnir “Senjski vitezovi Domovinskog rata” nakon čega od 20 sati slijedi zabavni program.

U svrhu promidžbeno turističkih aktivnosti i dodatne ponude gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović proglasio je sajamske dane i to povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5.kolovoza, povodom Velike Gospe 15.kolovoza, povodom Blagdana Svih svetih 1.studenoga i povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 18.studenoga.

Objava Evo programa obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja na području Grada Senja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Grad Senj (4)Lika & Senj (169)obljetnica (28)Oluja (77)Rijeka & Regija (1196)