Dan iz pakla za vatrogasce u Dalmaciji. Dvojica su ozlijeđena, jedan u Skradinu, drugi kod Tučepa

novilist - prije 5 sati - link

Utorak je bio najzahtjevniji dan za hrvatske vatrogasce u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni, od utorka u 7 sati, do srijede u 7 sati, vatrogasci su intervenirali 133 puta, dvojica vatrogasaca su ozlijeđena, jedan na skradinskom, a drugi na području Tučepa.

Najteže je u utorak bilo na području Skradina, Smokovića i Tučepa, izvijestila je u srijedu ujutro Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

U 133 vatrogasne intervencije sudjelovale su 233 vatrogasne organizacije sa ukupno 1134 vatrogasca, 346 vatrogasnih vozila te 20 protupožarnih zrakoplova (kumulativni zbroj na svim požarima), izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar 193.

U požaru na području Skradina u naselju Ićevo, zahvaćena je makija, nisko raslinje i borova šuma na površini od 780 hektara. Za intervencije jedan vatrogasac je ozlijeđen te je zbrinut u OHBP Šibenik.

Požar je aktivan, a u srijedu ujutro na požarište su upućena dva protupožarna zrakoplova Canadair i dva Air Tractora.

Požar na području Tučepa, koji je buknuo je u utorak navečer, je aktivan, a u jutarnjim satima na požarište su upućena dva protupožarna zrakoplova Canadair.

Tijekom intervencije, jedan vatrogasac je ozlijeđen, zbrinula ga je hitna medicinska služba.

Požar gasi 247 vatrogasaca sa 58 vatrogasnih vozila s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije. U pomoć im je poslan 41 vatrogasac i 11 vozila iz Grada Zagreba.

Požarom na području Smokovića, koji je buknuo u utorak rano poslijepodne, a lokaliziran pola sata prije ponoći, zahvaćena je površina od 450 hektara.

Vatrogasci su i noćas radili na njegovoj sanaciji, na požarištu je sada raspoređeno 25 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila, koji će nastaviti sa sanacijom rubnih dijelova, rekao je zapovjednik VZŽ Zadarske Matej Rudić, navodi Hrvatska vatrogasna zajednica.

Objava Dan iz pakla za vatrogasce u Dalmaciji. Dvojica su ozlijeđena, jedan u Skradinu, drugi kod Tučepa pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3480)požar (382)tučepi (10)