Dvije žene s područja Krka i Vinodolske općine brutalno prevarene na internetu. Mislile su da uplaćuju djeci

novilist - prije 4 sata - link

Proteklih dana policija je zaprimila prijave dvije hrvatske državljanke (68 i  64 godine) s područja otoka Krka i Vinodolske općine, koje su na prijevaran način navedene da uplate novac nepoznatim osobama.

Naime, oštećene su s nepoznatog broja zaprimile SMS poruke, navodno od njima bliskih osoba, odnosno sina i kćeri koji žive u inozemstvu, a koji su u porukama naveli da su to njihovi novi brojevi mobitela jer su prethodni oštećeni. Komunikacija je nastavljena putem mobilne aplikacije tijekom koje su oštećene održavane u zabludi da komuniciraju sa svojom djecom, koja zbog problema s mobitelom ne mogu pristupiti svojim bankovnim računima te navedene da uplate novac na određene brojeve računa.

Posumnjavši nakon uplata da su prevarene, kontaktirale su svoju djecu te shvatile da su zaista prevarene, navedeno su prijavile policiji.

U ova dva događaja spomenute hrvatske državljanke su sveukupno oštećene za oko 7. 400 eura.

Još jednom pozivamo građane na pojačan oprez u komunikaciji putem mobitela i interneta oprez kako bi na najmanju moguću mjeru smanjili mogućnost da budu prevareni ili oštećeni nekom drugom kažnjivom radnjom.

Također, građane ponovo podsjećamo da nikada ne dijele svoje osobne podatke, podatke o bankovnim računima, PIN-ove, lozinke za online bankarstvo i druge podatke koje je moguće zlouporabiti za počinjenje kažnjivih radnji.

Objava Dvije žene s područja Krka i Vinodolske općine brutalno prevarene na internetu. Mislile su da uplaćuju djeci pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2280)Internet (48)Novosti (1319)prevara (50)