VRIJEME Ljeto se uskoro (nakratko) prekida: Meteorologinja otkrila kada stiže osjetna promjena vremena

riportal - prije 6 sati - link

Iako se vratilo sunčano i stabilno vrijeme, malo je osvježilo – pogotovo noću, popustila je vrućina i na Jadranu gdje je ovih dana bilo i dosta vjetrovito, a u srijedu će i dalje jačati utjecaj anticiklone koja će određivati vrijeme u cijeloj Europi

Noć je opet bila dosta svježa. U unutrašnjosti temperatura se spustila na samo 10-ak stupnjeva do najviše nekih 15-16, a i na moru je barem malo ugodnije – između 20 i 24. Bit će posvuda sunčano, prognozira Ana Bago Tomac za RTL Danas.

Suho i stabilno vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu dana. Bit će malo oblaka dnevnog razvoja, a najviša temperatura od 30 do 33 Celzijeva stupnja.

Istočna Hrvatska također sunčana i stabilna. Ovdje će puhati slab sjeverozapadni vjetar, a temperatura se popeti do 35 stupnjeva.

I na jugu vedro, vruće pa i vrlo vruće. Opet će rasti temperatura, a bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. More je kao i prethodnih dana malo svježije – od 24 do 28, ali sljedećih dana postupno će se opet zagrijati.

Sunčano u srijedu i na sjevernom dijelu, opet i toplije. Oko 30 ili malo iznad bit će i u gorskoj Hrvatskoj.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu također nestabilno i to u petak na sjevernom dijelu uz povremene grmljavinske pljuskove, moguće i jače izražene, a u subotu će ih biti duž cijelog Jadrana. Od subote poslijepodne opet sunčano.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U drugoj polovici tjedna opet neke promjene vremena i to u obliku pljuskova, a čeka nas i jedan blagi pad temperature. U četvrtak još sunčano i vruće, ali kasno poslijepodne i navečer pljuskovi s grmljavinom od Slovenije zahvatit će sjevernu Hrvatsku i unutrašnjosti Istre. Nova kiša i hladniji zrak prolaze nas navečer s petka na subotu pa će malo kiše padati još u subotu ujutro. Uz ovakvo vrijeme bit će malo niža i temperatura, a vikend bi zasad trebao biti sunčan, piše Danas.hr.

The post VRIJEME Ljeto se uskoro (nakratko) prekida: Meteorologinja otkrila kada stiže osjetna promjena vremena appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (511)kisa (77)more (205)temperatura (44)vrijeme (187)vrućina (70)