Tucak nakon poraza od Italije: ‘Nismo bili pravi, ali idemo dalje’

novilist - prije 4 sata - link

Ivica Tucak, izbornik hrvatskih vaterpolista, priznao je da je Italija bila bolji protivnik.

– Zaslužena pobjeda Talijana, nismo bili pravi, ali idemo dalje. Imali su više snage i lucidnosti. Pogađali su situacije koje su izradili, koje smo i mi imali, ali smo promašivali. Prve dvije četvrtine smo bili čak vrlo dobri, ali s puno promašenih šansi, imali smo dva puta igrača više i nismo iskoristili zadnjeg. Ušli smo u egalu u treću četvrtinu i onda smo pali pod pritisak, pod to njihovo čupanje. Nismo imali dosta koncentracije – rekao je Tucak istaknuvši da se on i njegovi igrači okreću sljedećoj utakmici.

– Isto bih vam rekao i da smo pobijedili, idemo dalje! Svaki dan ću to ponavljati, idemo dalje. Nije to ni zadnji ni prvi put, moramo samo izvući pouku. Idemo dalje, naravno da nije dobro izgubiti, ali to je sastavni dio turnira. Moramo nastojati biti bolji. Nismo bili dobri u obrani. Kada primimo 14 golova, to je vaterpolo koji nama ne odgovara, »run and gun«, ne možemo mi tako igrati, mi imamo neke svoje postulate u igri. Obrana nije bila dobra, nismo blokirali, ostavili vratare na streljani, igrač više nije bio na razini na kojoj je trebao biti da se dobije ovakva utakmica. Mi nismo reprezentacija koja igra takav divlji vaterpolo – zaključio je hrvatski izbornik.

Marko Bijač složio se s trenerom.

– Teško je reći što nije bilo dobro u obrani. Na početku smo bili solidni, ali nismo iskoristili naše šanse da se odvojimo na veću prednost. Nakon nekih naših neiskorištenih šansi, upali smo u nepotrebnu nervozu pa smo počeli raditi gluposti, primati prelagane golove. Pred kraj utakmice to više nije ličilo na našu igru. Ne treba pridavati važnost ovom porazu. Naravno, treba ga izanalizirati da se ovo ne ponovi. Ima puno prostora za napredak – poručio je Bijač.

 

Objava Tucak nakon poraza od Italije: ‘Nismo bili pravi, ali idemo dalje’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska vaterpolo reprezentacija (18)Olimpijske igre 2024. (345)Ostali sportovi (640)