Lov na iskupljenje, pobjeda je imperativ. Hrvatski rukometaši danas igraju protiv Njemačke

novilist - prije 4 sata - link

RIJEKA – U taboru hrvatskih rukometaša, htjeli ne htjeli, do današnjeg susreta s Njemačkom (11 sati) u skupini olimpijskog turnira žive s konstatacijom »za prolivenim mlijekom ne valja plakati«. Bila to utjeha ili ne, ostaje za rasprave, no gola je činjenica da je protiv Slovenije to itekako dragocjeno mlijeko proliveno, bodovi koji su na početku utakmice djelovali nadomak ruke su, kako se bližio kraj, odletjeli u zrak kao nedohvatljivi balon.

Zlata vrijedan pun pogodak za željeni proboj u četvrtfinale pretvorio se u bolni promašaj u utakmici u kojoj kao da se momčad izbornika Dagura Sigurdssona uplašila pobjede. Počela je nizati tehničke greške, nije iskorištavala »zicere« često pogađajući slovenskog vratara. Suparnici su pak sve više koristili propuste u do tada čvrstoj obrani, uočivši pukotine u nastavku su postigli čak 18 golova. Uz sve slabosti obrana je dobila i brojna isključenja.

Energični Nijemci

Preduvjet za danas toliko željenu pobjedu u prvom redu je saniranje tih pukotina, primjerice na onoj lijevoj strani zone »6-0«, nema dvojbe da su je uočili i Nijemci. U napadu treba čim više izbjegavati greške koje je spomenuo i iskusni kapetan Domagoj Duvnjak, uglavnom nužno je kompletno puno bolje izdanje od onoga s Japancima i Slovencima dok je pobjeda imperativ, a poraz skoro pa da zatvara vrata četvrtfinala. Lako za reći, puno zahtjevnije za učiniti, nasuprot je momčad koja je na Igrama matirala renomiranu Švedsku (30:27).

– Nakon teške utakmice protiv Japana, protiv Slovenije smo dobro ušli u susret, kontrolirali smo dobar dio prvog poluvremena, no dva isključenja i neki promašeni »ziceri« vratili su protivnika u igru i dali mu krila. U drugo poluvrijeme Slovenci su ušli onako kako smo mi ušli u prvo. Razvodnila nam se obrana i oni su to iskoristili. Slovenci su bili bolji i zasluženo pobijedili – podsjetio se Zvonimir Srna na sraz sa susjedima.

Hrvatska je svladala Nijemce u nedavna dva službena susreta, na Euru te u kvalifikacijama za Igre, ali Srna se time ne zanosi.

– Njemačku smo dobili u kvalifikacijama i na prošlom prvenstvu, ali to ne znači ništa. U Parizu su dobili neku novu energiju, stvarno super igraju. Iznenađenje su i neće biti lako. Sve je još u igri, vidjet ćemo tko će biti spremniji, motiviraniji i osvojiti bitne bodove – dodaje Srna.

Optimizam

Vratar Dominik Kuzmanović emitira optimizam, koliko je on na realnim temeljima tek će se vidjeti.

– I dalje odlučujemo sami o sebi, što je najbitnije. Izbornik Sigurdsson je naglasio da moramo biti konstantniji u igri, ne smije biti toliko oscilacija. Na tome moramo graditi i poboljšati igru. Vjerujem da ćemo već protiv Njemačke pokazati pravo lice od prve do posljednje minute – kaže hrvatski vratar. – Nijemci su puno bolji nego u posljednja dva susreta u siječnju i ožujku. Imaju neke minimalne promjene u sastavu, ali to je manje-više ista momčad. Mi moramo biti pravi, nadamo se dobrom rezultatu. Priželjkujem i da ćemo i mi vratari biti pravi. Imamo još tri utakmice i želimo izvući maksimum. Vlada optimizam, vjerujem da možemo dobiti sve tri utakmice – zaključuje Kuzmanović.

 

Objava Lov na iskupljenje, pobjeda je imperativ. Hrvatski rukometaši danas igraju protiv Njemačke pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska rukometna reprezentacija (70)Olimpijske igre 2024. (345)Rukomet (183)