Rapski gradonačelnik primio njemačke vatrogasce koji pomažu u sezoni

novilist - prije 8 sati - link

U Velikoj vijećnici Grada Raba gradonačelnik Nikola Grgurić je, u društvu zapovjednika DVD-a Rab Milivoja Ličine, danas oko 10 sati primio njemačke vatrogasce koji trenutno borave na Rabu.

Riječ je o vatrogascima koji su na razmjeni u Hrvatskoj u sklopu nevladine organizacije “Njemački vatrogasci pomažu” koja ima sporazum s primorsko-goranskom županijskom vatrogasnom zajednicom.

Na prijamu u Velikoj vijećnici njemačke vatrogasce dočekali su, uz gradonačelnika Nikolu Grgurića i zapovjednika Ličinu, i direktorica TZG Raba Ivana Matušan, te Luka Perčinić, voditelj marketinga u TZG-u Raba.

U opuštenom razgovoru, njemački vatrogasci prenijeli su svoju razmjenu iskustva i odličnu suradnju s kolegama na Rabu.

Njihova je zadaća, pored prikupljanja znanja i iskustva, i sudjelovanje u intervencijama. Između ostaloga, sa svojim vozilom sudjelovali su, uz rapske vatrogasce, i na Rabskoj fjeri, što je izazvalo pozitivne reakcije njemačkih turista.

Uz to, prikupljaju i donacije za hrvatske vatrogasce (uglavnom za slabije razvijene gradove i općine) za opremanje njihovih vatrogasnih postrojbi

Gradonačelnik Nikola Grgurić izjavio je kako mu je drago da si vatrogasci međusobno razmjenjuju iskustva te da vjeruje kako će njemački vatrogasci doći na Rab i dogodine.

Zaključio je da je normalno da njemački turisti imaju više povjerenja u svoje ljude-vatrogasce jer kada ih vide, imajući u vidu i da ti vatrogasci onda poznaju naš sustav iznutra i da odlično surađuju s hrvatskim vatrogascima, tako se osjećaju još sigurnije i ugodnije na otoku.

Objava Rapski gradonačelnik primio njemačke vatrogasce koji pomažu u sezoni pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Otoci (247)rab (29)Rijeka & Regija (1193)vatrogasci (177)