Matici umirovljenika bez naknade prostor u Kružnoj

novilist - prije 8 sati - link

Grad Rijeka će Matici umirovljenika Grada Rijeke ustupiti prostor na deset godina u Kružnoj 5 za potrebe rada udruge bez naknade.

Matica umirovljenika korisnik je prostora – objekta javne namjene na adresi u Rijeci, koji se nalazi u prizemlju zgrade, ukupne korisne površine 175 m², temeljem ugovora o korištenju prostora bez naknade koji je sklopljen 30. travnja 2019. godine na određeno vrijeme od pet godina, a koji je istekao 31. svibnja 2024. godine.

Poslovni prostor u prizemlju se sastoji od deset prostorija, hodnika i tri WC-a i u vlasništvu je Grada Rijeke.

– Odredbom članka 28. stavak 2. Odluke o zakupu poslovnog prostora propisano je da se ustanovama čiji je Grad osnivač ili suosnivač te neprofitnim pravnim osobama od posebnog javnog interesa za Grad, poslovni prostor može dati u zakup bez naknade.

S obzirom na to da se radi o udruzi od posebnog javnog interesa za Grad Rijeku, kojoj je cilj unapređenje kvalitete života osoba starije životne dobi, Grad Rijeka će Matici umirovljenika Grada Rijeke ponuditi sklapanje novog ugovora na određeno razdoblje od 10 godina za predmetni prostor – objekt javne namjene, bez naknade, kažu u Gradu Rijeci.

Objava Matici umirovljenika bez naknade prostor u Kružnoj pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

grad rijeka (92)rijeka (1211)Rijeka & Regija (1193)