Raskalašeno slavio olimpijsko zlato, pa se išao pomokriti. Onda je naišla policija…

novilist - prije 6 sati - link

Francuski trener kajaka i kanua, koji je radio na Olimpijskom borilištu Olympic Nautical Stadium of Ilee-de-France, Guillaume Berge (33) priveden je nakon što je navodno udario policajce koji su ga zaustavili jer je mokrio na ulici, prenose mediji.

Incident se dogodio u noći s ponedjeljka na utorak kada je Berge slavio olimpijsko zlato Francuza Niolasa Gestiona u kanuu na divljim vodama.

U jednom trenutku pomokrio se na zid u prolazu Louis-Philippe u 11. arondismanu što je uočila policija i pokušala ga kazniti. Berge je navodno udario policajca šakom u glavu, a potom ga je policija svladala upotrijebivši elektrošoker.

Berge je na kraju vezan lisicama i odveden u policijsku postaju u 11. arondismanu te stavljen u pritvor zbog ‘pobune i nasilja protiv javne službene osobe’.

Iz Francuskog kajak i kanu saveza su poručili kako je Berge suspendiran sa svih dužnosti.

Berge je bio trener u francuskoj reprezentaciji do Svjetskog prvenstva prošle godine, ali nije bio izabran za trenera tijekom Olimpijskih igara.

Umjesto toga, savez je angažirao Bergea da radi na olimpijskom borilištu kako bi potaknuo interes javnosti za sport putem virtualnog kajakaštva i dječjih događaja.

Objava Raskalašeno slavio olimpijsko zlato, pa se išao pomokriti. Onda je naišla policija… pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

francuska (204)Novosti (1309)olimpijske igre (256)Olimpijske igre 2024. (329)Olimpijske igre u Parizu (103)Svijet (1774)