Veliki požar kod Skradina: Vatra prijeti kućama

narod - prije 5 sati - link

Traje velika borba s požarom koji je buknuo jutros kod Skradina. Gasi ga stotinjak vatrogasaca, a snagama na terenu iz zraka pomažu kanaderi i air traktori. Gori borova šuma i nisko raslinje, vatra je zaprijetila i kućama.

Ravnateljstvo civilne zaštite priopćilo je da je za sve stanovnike s požarom zahvaćenog područja, koji se osjećaju nesigurno i ugroženo, otvorena Osnovna škola Skradin (Put Križa 1) gdje će biti osigurana hrana, piće i prenoćište.

“Područje požara je dosta veliko, po gruboj procjeni radi se o više od 450 hektara. Na terenu su sve raspoložive snage, a zatražili smo i dodatnu pomoć. Vjetar je u pojačanju, a ovdje postoje i mikrolokacije na kojima se vjetar ponaša drugačije. Najvažniji zadatak nam je obrana ljudi i kuća. Dosta maslinika i vinograda je stradalo”,rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević za Šibenski.hr.

Na intervenciju u zaleđu Skradina izišli su vatrogasne ekipe iz JVP Šibenik, JVP Vodice, JVP Knin, DVD Dubravice, DVD Skradin, DVD Šibenik, DVD Zablaće, DVD Sveti Juraj-Kistanje, DVD Ervenik, DVD Brodarica-Krapanj, DVD Grebaštica, DVD Rogoznica, DVD Bilice, DVD Pirovac, DVD Vodice, DVD Drniš, DVD Knin, DVD Rogoznica, DVD Zaton, IVP Šibenik, IVP Zadar, JVP Trogir, DVD Trogir, DVD Split i DVD Pakoštane sa 116 vatrogasaca i 41 vozilom, a u gašenju sudjeluju i zračne snage.

Objava Veliki požar kod Skradina: Vatra prijeti kućama pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3440)Izdvojen članak (150)požar (363)skradin (9)