Apokaliptične scene kod Skradina! Požar je došao do kuća, stanovnici nemoćno gledaju!

riportal - prije 5 sati - link

Na požaru kod Skradina situacija je ozbiljna jer je požar došao do objekata, no srećom nitko nije stradao, rekao je danas poslijepodne glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

U požaru kod Skradina, koji je buknuo rano ujutro, situacija i dalje nije pod nadzorom. Puše jak vjetar i požar je intenzivan. Zatvorena je cesta Ićevo – Rupe. Na požarištu su trenutačno 82 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila te 3 AT i 4 CL aviona. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma.

Požar, uz četiri kanadera, gase pripadnici JVP-a Šibenik, IVP-a Šibenik te DVD-a uz Dubravica, Sv. Jurja Kistanja, Ervenika, Zablaća, Šibenika i Skradina. Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić kazao je za Danas.hr da se požar širi prema naselju Plastova i da je situacija teška. Za sve stanovnike s požarom zahvaćenog područja koji se osjećaju nesigurno i ugroženo, otvorena je Osnovna škola Skradin (Put Križa 1) gdje će biti osigurana hrana, piće i prenoćište, piše Net.hr.

The post Apokaliptične scene kod Skradina! Požar je došao do kuća, stanovnici nemoćno gledaju! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2266)požar (363)skradin (9)